Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αγροτικές κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού σε όλη τη χώρα


Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την πρώην νομαρχία Ροδόπης στην Κομοτηνή, όπου βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, παρουσιάζει το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς/
trakter1 
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την Κομοτηνή θα παρουσιάσει το σχέδιό του σε συσκέψεις στην Καβάλα και την Ξάνθη.
Οι κινητοποιήσεις
Στους δρόμους όλης της Ελλάδας βρίσκονται σήμερα οι αγρότες και οι αλιείς καθώς διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.
Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες τρακτέρ βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου έχει σχηματιστεί ουρά περιπου έξι χιλιομέτρων. Στο σημείο φτάνουν αγρότες από το Κιλκίς και από τις γύρω περιοχές για να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις.

Παρουσίαση του επετειακού λευκώματος του Olympus Marathon

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση για τον OLYMPUS MARATHON διοργανώνουν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Μαραθώνιος Ολύμπου και ο δήμος Δίου-Ολύμπου καθώς θα παρουσιαστεί το επετειακό  λεύκωμα «Οlympus Marathon 2004-2015».Παράλληλα θα τιμηθούν και οι άνθρωποι που στήριξαν και ανέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια την κορυφαία αθλητική διοργάνωση της Πιερίας.


Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ευθυμίου του Μεγάλου και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. 
Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο πανηγυρίζων υπό αποπεράτωση Ιερός Ναός Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης. 





ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΤΟΝ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Με την κοπή της βασιλόπιτας και την πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς ( Τετάρτη 20-1- 2016) ξεκίνησε για το 2016 τις δραστηριότητες του ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ.

  Με παρόντα όλα τα μέλη, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος προέβη στην κοπή της βασιλόπιτας, με την γενική γραμματέα Μαρίκα Φωτοπούλου να αναδεικνύεται η τυχερή της χρονιάς. Και το δώρο της, ένας πίνακας αντίγραφο της συλλογής Κωστάκη της Ρωσικής πρωτοπορίας, από το κρατικό μουσείο σύγχρονης τέχνης. Τα έργα αυτά εκτέθηκαν στην Πιερία το 2012 στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

«Κόντρα» Μπαλτά - Ανθιμου για τη Ροτόντα

«Κόντρα» Μπαλτά - Ανθιμου για τη Ροτόντα H Ροτόντα είναι μνημείο πολυθρησκευτικό και πολυπολιτισμικό υπό την εποπτεία της UNESCO, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει υπογράψει καμία απόφαση για τοποθέτηση σταυρού στην οροφή του μνημείου.

Με τη σαφή αυτή θέση του, ο υπουργός «άδειασε» ουσιαστικά τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης Σταμάτη Χονδρογιάννη, ο οποίος είναι εκείνος που έθεσε το τελευταίο διάστημα θέμα τοποθέτησης του σταυρού, αναθέτοντας και σχετική μελέτη.

Ανθισε το πρώτο λουλούδι που καλλιεργήθηκε στο διάστημα


Ανθισε το πρώτο λουλούδι που καλλιεργήθηκε στο διάστημαΜια ζίνια καλλιεργημένη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) άνθισε και γεννήθηκε έτσι το πρώτο λουλούδι του διαστήματος, ανέφερε στο Twitter ο αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι.

«Το πρώτο λουλούδι που καλλιεργήθηκε στο διάστημα έκανε το ντεμπούτο του», γράφει στο μήνυμά του (@StationCDRKelly), με κωδικές ονομασίες αναφοράς #SpaceFlower #zinnia #YearInSpace και με τη φωτογραφία μιας ωραίας πορτοκαλί ζίνιας.

Συμφωνία για φθηνό περσικό πετρέλαιο επιδιώκει το Μαξίμου - το φλερτ με την Τεχεράνη


Συμφωνία για φθηνό περσικό πετρέλαιο επιδιώκει το Μαξίμου - το φλερτ με την ΤεχεράνηΣτο τραπέζι θα καθήσουν τις επόμενες ημέρες Αθήνα και Τεχεράνη με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας για εισαγωγές φθηνού περσικού αργού καθώς και για τα απλήρωτα χρέη ελληνικών ομίλων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την προ εμπάργκο εποχή.

Με αυτήν ακριβώς την ατζέντα καταφθάνει την Παρασκευή στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας του Ιράν Αμίρ Χοσείν Ζαμανίνια, προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ Γρηγόρη Στεργιούλη.

Εξασθενούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, παραμένει το τσουχτερό κρύο


Εξασθενούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, παραμένει το τσουχτερό κρύοΕξασθενούν σταδιακά από σήμερα, Τρίτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα όλη τη χώρα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και το τσουχτερό κρύο θα διατηρηθούν, ωστόσο τα χιόνια θα περιοριστούν κυρίως στα ανατολικά της χώρας και στο βόρειο Αιγαίο.

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπου από νωρίς το πρωί η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές βρίσκεται υπό το μηδέν.

Ίσως να πρόκειται για τον τελευταίο αιώνα που ο άνθρωπος θα είναι όπως τον ξέρουμε


SETH SHOSTAKΗ ανθρωπότητα όπως την ξέρουμε θα πάψει να υπάρχει και αυτό όχι λόγω πολέμων ή επιδημιών αλλά εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης και της δημιουργίας μέσω της βιοτεχνολογίας ειδικών σχεδιασμένων παιδιών. Αυτό υποστηρίζει ο Σεθ Σοστάκ (Seth Shostak) επικεφαλής Αστρονόμος του ινστιτούτου SETI (search for extraterrestrial intelligence), δηλαδή του ινστιτούτου που αναζητά εξωγήινη ζωή.

Ο Σόστακ είναι πεπεισμένος ότι οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός νέου εξωγήινου είδους.

Εφημερίδα Ενημέρωση & Αγγελίες Ν. Πιερίας