Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

O Θεός αγαπάει το Χαβιάρι… και τον Γιάννη Σμαραγδή!

Το βράδυ της Δευτέρας 1η Οκτωβρίου, η διεθνούς συμπαραγωγής ελληνική ταινία «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» προβλήθηκε σε επίσημη πρώτη στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ταινία είναι η εξιστόρηση της ζωής και του έργου του Ιωάννη Βαρβάκη, του αγράμματου πειρατή από τα Ψαρά ο οποίος ως δαιμόνια προσωπικότητα έγινε τρανός επιχειρηματίας σε ρωσικό έδαφος, διέδωσε το χαβιάρι και ευεργέτησε την Ελλάδα την περίοδο της επανάστασης.

Η πρεμιέρα έγινε παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και κυρίως τον γερμανό ηθοποιό Σεμπάστιαν Κοχ τον πρωταγωνιστή της ταινίας που υποδύεται τον Ιωάννη Βαρβάκη, καθώς και όλων σχεδόν των συντελεστών της, με τους έλληνες ηθοποιούς και λοιπό προσωπικό επίσης παρόντες -απουσίαζε μόνο η Κατρίν Ντενέβ.

Στην συγκινητική του ομιλία, ο σκηνοθέτης μίλησε για την σύζυγο του και παραγωγό της ταινίας στην οποία χρωστά το μεγαλύτερο ευχαριστώ καθώς του «δανείζει τα φτερά της» όπως είπε, αλλά και αναφέρθηκε στην γενική εμπειρία της δημιουργίας της ταινίας λέγοντας:

«Εύχομαι και ελπίζω όλος αυτός ο πόνος, αυτός ο πόνος που περάσαμε αλλά και η αγάπη που χαρίστηκε απλόχερα σε αυτή την ταινία, να γίνει δώρο απλότητας ,ίσως και αθωότητας προς τις δικές σας ψυχές».

Με το τέλος της ταινίας, οι συντελεστές ανέβηκαν επάνω στην σκηνή, και εισέπραξαν ένα πάρα πολύ θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα από την κατάμεστη αίθουσα. Ακολούθησε cocktail στο αίθριο του Μεγάρου όπου είδαμε προσωπικότητες της πολιτιστικής και πολιτικής ζωής.  

Ο Γερμανός Sebastian Koch, γνωστός από την Οσκαρική «Οι ζωές των άλλων» του 2006, ήταν χαλαρός, ηλιοκαμένος και πολύ φιλικός με τους θαυμαστές και το κοινό του Μεγάρου.
 
Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου από την FeelGood.
 

protothema.gr

Φως στο βάθος του τούνελ βλέπει η Αγγελα Μέρκελ

"Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ" δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε: "Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ο δρόμος που ακολουθούμε μας οδηγεί να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας". 

Σημείωσε πάντως ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή στην ευρωζώνη προκύπτουν μέσα από την αξιολόγηση της Τρόικας και συνέχισε λέγοντας ότι "πιέζουμε και οφείλουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Σε ερώτηση για τον χρόνο εκταμίευσης της δόσης απάντησε ότι "το να δουλεύει κανείς σε βάθος είναι πιο σημαντικό από το να είναι γρήγορος. Πιέζουμε τα πράγματα αλλά θα πρέπει να ανακτηθεί η αξιοπιστία". 

Η κ. Μέρκελ είπε ακόμη ότι "η περίοδος που βιώνει η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως για τους ανθρώπους της, ζητούνται πάρα πολλά. Έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου και παρά το γεγονός ότι η πορεία είναι δύσκολη αξίζει να την ολοκληρώσει η Ελλάδα. Κοινό μας συμφέρον είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη και να δείξουμε ότι μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας. Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα. Επίσης θα

Ας γελάσουμε και λίγο...


777 επικουρικές προσλήψεις νοσηλευτών


Στην πρόσληψη πρόσθετου επικουρικού προσωπικού προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα.

777 επικουρικές προσλήψεις νοσηλευτώνΣτην πρόσληψη πρόσθετου επικουρικού προσωπικού προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα. Αναλυτικά, θα προσληφθούν 220 άτομα σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 110 άτομα σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού Μονάδων Εντατικής
Θεραπείας, 220 άτομα σε θέσεις παραϊατρικού προσωπικού και 227 άτομα σε θέσεις προσωπικού λοιπών καθηκόντ
ων. Την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνει η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Αττική) με 200 θέσεις, ενώ από 150 θέσεις θα μοιραστούν η 6η ΥΠΕ (Πελοπόννησος) και η 2η ΥΠΕ (Πειραιάς και Αιγαίο).

3.300 εποχικές θέσεις σε μουσεία - αρχαιολογικούς χώρους


Η επιλογή προσωπικού θα γίνεται με βάση κοινωνικά κριτήρια, όπως η ανεργία

3.300 εποχικές θέσεις σε μουσεία - αρχαιολογικούς χώρουςΞεκινάει μέσα στον Οκτώβριο διαγωνισμός-εξπρές για την πρόσληψη 3.300 εποχικών υπαλλήλων σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της <<Ε>>, μέχρι το τέλος του 2012 θα προκηρυχθούν 1.650 θέσεις επτάμηνης απασχόλησης και άλλες τόσες στις αρχές του 2013 που θα αφορούν τις ειδικότητες ΠΕ Αρχαιολόγων, ΤΕ Συντηρητών, ΔΕ Φυλάκων-Νυχτοφυλάκων και ΥΕ Εργατών. Τις προκηρύξεις θα «τρέξουν» Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (στα πρότυπα της κοινωφελούς εργασίας) που έχουν επιλεγεί ήδη από τη Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου Εργασίας, ενώ κριτήρια πρόσληψης θα θεωρούνται τα λεγόμενα κοινωνικά κριτήρια, όπως η ανεργία.
Κεντρικό ρόλο στη διαδικασία υλοποίησης των προσλήψεων θα διαδραματίσει το ΑΣΕΠ, που θα κάνει τον έλεγχο των προκηρύξεων και τη δημοσιοποίησή τους στο ευρύ κοινό, ενώ παράλληλα θα δέχεται και τις ενστάσεις που τυχόν υποβληθούν. Οι νέες προσλήψεις χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και γίνονται προς την κατεύθυνση της άμεσης ενίσχυσης του προσωπικού των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της τουριστικής περιόδου.

Αποσύρθηκε το «FOAM PUTTY/ αφρώδης πηλός»



Το «FOAM PUTTY/ αφρώδης πηλός»

Αποσύρθηκε παιχνίδι από την ελληνική αγορά με επικίνδυνο πηλό


Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά παιδικό παιχνίδι, με την ονομασία «FOAM PUTTY/ Αφρώδης πηλός». Το συγκεκριμένο παιχνίδι  εισάγει και διανέμει η εταιρεία JUMBO A.E.E., ενώ επιβλήθηκε και πρόστινο στην εταιρεία 5.000 ευρώ έπειτα από απόφαση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας Σπ. Ευσταθόπουλου.   

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απόσυρση αποφασίστηκε με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος του Γενικού Χημείου του Κράτους. 
Το παιχνίδι κρίθηκε «μη σύμφωνο» με τα επιτρεπόμενα όρια που ορίζει το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 71.03 «Ασφάλεια παιχνιδιών -Μέρος 3 :Μετανάστευση ορισμένων στοιχείων», διότι στον πηλό κίτρινου χρώματος παρατηρείται μετανάστευση των εξής: 
Μολύβδου σε 1853 mg/kg πηλού που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο μετανάστευσης του μολύβδου στα παιχνίδια , που είναι 90 mg/kg υλικού παιχνιδιού 
Χρωμίου σε 775 mg/kg πηλού που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο μετανάστευσης του χρωμίου στα παιχνίδια που είναι 60 mg/kg υλικού παιχνιδιού. 
Επίσης, δεν φέρει την σήμανση CE, προκειμένου να είναι σύννομη η κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά.


protothema.gr

Ωχ! Ο Μητσοτάκης βλέπει θετικά την επίσκεψη της Μέρκελ...


Κ. Μητσοτάκης: Καλωσόρισες Άνγκελα

Θετικά βλέπει την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα ο επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ.


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

«Βλέπω θετικά την άφιξη της κυρίας Μέρκελ» έλεγε ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προεξόφλησε μάλιστα και τον αντίκτυπο που θα έχει στην Ευρώπη μία τέτοια επίσκεψη. «Έρχεται με καλό σκοπό, δεν έρχεται να μας πει τίποτα κακό, έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα, να μας δώσει κουράγιο και το σημαντικότερο να κόψει τις κουβέντες για τη δραχμή και την έξοδό μας από το ευρώ», αναφέρει, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη».

Αμέσως μετά την Μέρκελ και την τρόικα ο κ. Μητσοτάκης …παρέλαβε και την Χρυσή Αυγή: «Εμείς με τις ανοησίες μας την φτιάξαμε», είπε σχολιάζοντας την φασιστική συμπεριφορά της στη Βουλή και συμπλήρωσε: «μόλις βελτιωθεί το πολιτικό σύστημα θα πέσουν δημοσκοπικά, άλλωστε μη ξεχνάτε φασιστικό κόμμα δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα. Όταν ήμουν πρωθυπουργός δεν άφησα να υπάρξει φασιστικό κόμμα». 

πηγή:metrogreece.gr

Ληστεία στο Νοσοκομείο Κατερίνης


Κατερίνη: Πανικός στο νοσοκομείο. Ληστές πυροβολούσαν στον αέρα



Αναστάτωση και πανικός στο νοσοκομείο της Κατερίνης. Έντομοι οι  ασθενείς άκουγαν  φωνές και πυροβολισμούς. Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 03.00.
Τέσσερις  ένοπλοι κουκουλοφόροι, πυροβολούσαν στον αέρα με στόχο να "σηκώσουν" το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) που βρίσκεται απέναντι από το κυλικείο.
Οι κουκουλοφόροι  αφού απέτυχαν να "σηκώσουν" το μηχάνημα ανάληψης δεν το έβαλαν κάτω και μπούκαραν στο κυλικείο.

Ο υπάλληλός του, έσπευσε να κρυφτεί και αφού συνέχισαν να πυροβολούν στο ταβάνι και στα τζάμια, άδειασαν το ταμείο και έφυγαν, επιβιβάστηκαν σε ένα φορτηγάκι. Οι ολονύκτιες έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, δεν απέφεραν καρπούς. Ευτυχώς από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν τραυματίες..