Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υπ. Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Θανάσης Τσιφοδήμος από το Δίον:

Εμείς τουλάχιστον δεν ντραπήκαμε ποτέ για τις πολιτικές μας απόψεις”



Παρουσία πλήθους κόσμου που αποδέχτηκε την ανοιχτή πρόσκληση του Θανάση Τσιφοδήμου στην πρώτη του ανοικτή ομιλία, o υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου απεύθυνε μήνυμα ενότητας, σύνθεσης και νίκης στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες, δεσμευόμενος παράλληλα πως οι πολίτες
του “Άγιου Σπυρίδωνα” με τη δύναμη της ψήφου τους θα διεκδικήσουν τον πρώτο λόγο και τον καθοριστικό ρόλο για την περιοχή τους.


Βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, όπως πάντα, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, χωρίς συστατικές επιστολές και πλεονασματικές εισηγήσεις, αφού με ξέρετε και σας ξέρω καλά. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τη σταθερή μου πορεία, την ανυποχώρητή μου στάση σε ζητήματα αρχών και ιδεών, τις ισότιμες σχέσεις που για καιρό μαζί δημιουργούμε. Ξέρετε ότι εγώ, εσείς, εμείς ποτέ δεν αλλάξαμε. Και κυρίως ποτέ δεν ανταλλάξαμε. Γι’ αυτό καταφέραμε να κάνουμε διαχρονικά τη μεγάλη υπέρβαση, χτίζοντας πάνω σε στιβαρές ανιδιοτελείς και διαπροσωπικές βάσεις μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης που αναπτύξαμε.

Όλοι μαζί σήμερα εδώ, από τη Νέα Έφεσο ως τους Νέους Πόρους, από τα Λείβηθρα και τη Λεπτοκαρυά, ως τον Άγιο Διονύσιο του Λιτοχώρου, από το κάστρο του Πλαταμώνα ως το αρχαίο θέατρο του Δίου παρακάτω, από τη Σκοτίνα ως την Παναγία της Κονταριώτισσας, από τον Παντελεήμονα ως την Καρίτσα, και από την Πλάκα ως τον Άγιο Σπυρίδωνα και τη Βροντού στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα. Το μήνυμα της δημιουργικής σύνθεσης των τριών δήμων μας , της ισχυρής συμμαχίας των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας, της περιφερειακής αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας και της ευημερίας των οικογενειών μας.

Η «Κίνηση Ευθύνης» απαρτίζεται από ανθρώπους του αγρού, τουριστικούς επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. Χωρίς διαχωριστικές γραμμές συνθέσαμε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο κατέχουν ισάξια θέση ο γεωργός με τον καθηγητή πανεπιστημίου, ο δάσκαλος με τον κτηνοτρόφο, ο επιστήμονας με τον επιχειρηματία, ο ελεύθερος επαγγελματίας με τον υπάλληλο. Συνθέσαμε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό στην πράξη. Όχι στα λόγια. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν χωρίς παροπίδες. Γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Γιατί εμείς τουλάχιστον δεν ντραπήκαμε ποτέ για τις πολιτικές μας απόψεις.

Αυτή είναι η «Κίνηση Ευθύνης». Αυτό το εγχείρημα αναλαμβάνουμε. Για αυτόν τον στόχο θα αγωνιστούμε. Και θα πετύχουμε.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές του δεσμεύσεις για το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων, τη διοικητική ανασυγκρότηση του νέου Δήμου, τις προτάσεις του για την τουριστική ανάπτυξη και τις υποδομές. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Η περιοχή μας, με έναν πλούτο αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς έχει ένα τεράστιο μήκος ακτογραμμής έχει τον Όλυμπο - βουνό των μύθων και των θρύλων με παγκόσμια εμβέλεια, έχει τέλος έναν πλούτο ποικιλομορφίας τοπίου. Έχει δηλαδή, όλα μαζί τα χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Και αυτό αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Η ανάπτυξη και ευημερία του νέου Δήμου περνάει μέσα από τη συνολική θεώρηση του τουριστικού σχεδιασμού. Οι αρχαιότητες του Δίου, τα Λείβηθρα, το κάστρο του Πλαταμώνα, οι οικισμοί του Παλαιού Παντελεήμονα, της Σκοτίνας και των Πόρων συνιστούν μια θαυμάσια ενότητα για τους επισκέπτες μας που μπορούν απολαύσουν το μεγαλείο του ορεινού τουρισμού στο βουνό των Θεών και την απόλαυση στο απέραντο γαλάζιο των ακτών μας. Θα ενισχύσουμε καταξιωμένους θεσμούς και δράσεις όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου, το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, το Μαραθώνιο Ολύμπου (Olympus Marathon), θα θέσουμε σε λειτουργία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Εθνικού Δρυμού και θα αξιοποιήσουμε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτα όπως το κάμπινγκ της Σκοτίνας και η έκταση του Κρατικού Εργοστασίου Ξυλείας Λιτοχώρου.

Έχουμε σχεδιάσει ολοκληρωμένες προτάσεις ανάπλασης της περιοχής που ξεκινούν από τη διαχείριση των ορειβατικών καταφυγίων και καταλήγουν στη θαλάσσια σύνδεση της περιοχής με τη Χαλκιδική και τις Σποράδες.

Επανεξετάζουμε το πλαίσιο διαχείρισης του ορεινού όγκου του Ολύμπου και είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε στην κεντρική διοίκηση προτάσεις για την απάλειψη των προβλημάτων που δημιούργησε η ελλιπής και αντιφατική νομοθεσία του παρελθόντος, με αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην ορεινή όσο και στην παράκτια περιοχή.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, προσηλωμένοι στα μηνύματα των καιρών για ανάπτυξη που σέβεται τα δικαιώματα των επόμενων γενιών θα διαχειριστούμε τους φυσικούς πόρους του νέου μας Δήμου και θα τους καταστήσουμε πηγή ευημερίας για τους Δημότες μας.

H Ανάπτυξη της Αγροτικής Οικονομίας στο νεοσύστατο Δήμο μας αποτελεί για μας έναν από τους τρεις βασικούς άξονες που καθορίζουν την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας. Ειδικά στο Δήμο Δίου αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα μιας και στο σύνολό της η περιοχή χαρακτηρίζεται ως γεωργοκτηνοτροφική.

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί αρωγός στο κυρίαρχο αυτό ζήτημα με συγκεκριμένες προτάσεις, απόψεις και ιδέες, άμεσα υλοποιήσιμες και εφαρμόσιμες ώστε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να απαντήσουμε στις σημερινές προκλήσεις.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θανάσης Τσιφοδήμος ευχαρίστησε τους κατοίκους του Δίου που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκλησή του και στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους από τη δημοτική ενότητα του Δίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: