Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς - Βενιζέλος: Συζήτησαν για τρόικα και ψήφο εμπιστοσύνης

Για τη συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα ταξιδέψει μαζί με τον Γκίκα Χαρδούβελη στην Ουάσινγκτον, όπου ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.

Επισπεύδεται η ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία, εφορίες

Την κατάθεση εντός των επόμενων ημερών της νέας ρύθμισης για την αποπληρωμή των οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό, το οικονομικό επιτελείο διαχωρίζει τις εν λόγω ρυθμίσεις με εκείνη για τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς δεν επήλθε οριστική συμφωνία με την τρόικα, παρά το γεγονός ότι και χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με την τρόικα για το θέμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τα στρες τεστ των τραπεζών.