Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εγκαινιάζονται η δημοτική βιβλιοθήκη και το λαογραφικό μουσείο του δήμου Δίου στην Κονταριώτισσα


Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της δημοτικής βιβλιοθήκης και της μόνιμης έκθεσης «Κονταριώτισσα : Ο τόπος και οι άνθρωποι» του λαογραφικού μουσείου, στο παλαιό δημαρχείο στο Δ.Δ. Κονταριώτισσας.
Η βιβλιοθήκη του δήμου Δίου αποτελεί κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα απλό αποθετήριο γνώσης : είναι ένα ζωτικό κέντρο πολιτισμού, γνώσης, ψυχαγωγίας, συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών για τους κατοίκους, κέντρο προώθησης και δημιουργικής έκφρασης και καινοτομίας. Θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του δήμου Δίου αλλά και του νέου Καλλικρατικού δήμου της Νότιας Πιερίας παρέχοντας ένα ευρύ δίκτυο υπηρεσιών και πληροφόρησης με δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο διαδίκτυο. Η βιβλιοθήκη είναι συγκροτημένη με μια αξιόλογη συλλογή βιβλίων, περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού που καλύπτει αντιπροσωπευτικά όλο το φάσμα της ανθρώπινης γνώσης.
Παράλληλα με τη βιβλιοθήκη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «Πίερες» σε συνεργασία με το δήμο Δίου θα εγκαινιάσει και το λαογραφικό μουσείο Κονταριώτισσας. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μουσείου εκτίθενται παραδοσιακές στολές και φορεσιές, έπιπλα, διάφορα αντικείμενα και οικιακά σκεύη, χειροποίητα χειροτεχνήματα και μεγάλη συλλογή φωτογραφιών των πρώτων κατοίκων του χωριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν και η προσφορά των κατοίκων της Κονταριώτισσας που δώρισαν στο μουσείο οικογενειακά κειμήλια, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Επ. Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. κα Νόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: