Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (3 – 0)


Αθωώθηκε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γ.Παπαθανασίου.

2012-06-22 - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-12 - Αθώος ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γ.Παπαθανασίου, με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης..jpgΜε ομόφωνη απόφασή του το Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώο από κάθε κατηγορία τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου. Η απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή 22/6/2012 λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι. Η δίκη είχε αρχίσει από χθες το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε μετά τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι.
Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια όταν έφτασε στα χέρια τού τότε Εισαγγελέα Κατερίνης μια ανώνυμη επιστολή, ο συντάκτης τής οποίας κατηγορούσε τον τότε δήμαρχο Λιτοχώρου και νυν δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, για δήθεν σοβαρές ζημίες σε βάρος της τ. δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης Λιτοχώρου (ΔΕΑΛ).
Ο κ. Παπαθανασίου τέθηκε σε αργία την Άνοιξη του 2012 χωρίς να έχει δικαστεί και χωρίς να έχει καταδικαστεί. Η δίκη αρχικά επρόκειτο να γίνει τον Φεβρουάριο του 2012, ωστόσο ο κ. Παπαθανασίου είχε ζητήσει από το Εφετείο Θεσσαλονίκης την επίσπευση της δίκης. Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 19/9/2011, ωστόσο με ευθύνη τού Δικαστηρίου αναβλήθηκε για τις 16/2/2012 αλλά και πάλι αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου.
Τους 13 μήνες όπου ο εκλεγμένος δήμαρχος ήταν σε αργία, τον αντικαθιστούσε επάξια ο αναπληρωτής του Γιώργος Φαρμάκης.
Καθ’ όλο το διάστημα από την προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα ο κ. Παπαθανασίου υβρίστηκε και συκοφαντήθηκε, όσο κανείς άλλος στα χρονικά της Πιερίας, αφού διάφοροι έβγαιναν, κυρίως ανώνυμα, στα blogs αλλά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης όπου τον έβριζαν και τον συκοφαντούσαν.
Άλλοτε έλεγαν ότι οπωσδήποτε θα καταδικαστεί, άλλοτε τον ειρωνεύονταν, άλλοτε διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις εναντίον του. Επίσης, όλο αυτό το διάστημα που άδικα ανέβαινε τον Γολγοθά του σηκώνοντας τον σταυρό τού μαρτυρίου του, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον Δ.Δίου-Ολύμπου έκαναν συχνά – πυκνά επιθέσεις εναντίον του.
Ωστόσο, η σημερινή αθωωτική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης δικαίωσε τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, επαναφέροντάς τον στη θέση του και στα καθήκοντά του. 

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012


Γιατί οι έξυπνοι δεν βρίσκουν ταίρι

big-ideas
Αν αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να στεριώσετε με άνθρωπο ή γιατί έχετε τσακωθεί με όλους τους κολλητούς σας, η απάντηση είναι μια: Γιατί είστε πολύ έξυπνοι.  Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών στο London School of Economics και στο Birbeck College οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι, όταν έχουν να κάνουν με βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης ζωής, όπως για παράδειγμα ο γάμος ή τα παιδιά, τα βρίσκουν..ολίγον σκούρα. Και είναι πολύ πιο πιθανό να καταλήξουν μόνοι, έρημοι και αλκοολικοί… Ακούγεται αστείο αλλά δεν είναι. Αποτελεί πόρισμα πανεπιστημιακών ερευνών και βασίζεται στο εξής επιχείρημα:
Σχεδόν από την αρχή της ιστορίας του, και για εκατομμύρια χρόνια, ο άνθρωπος ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να βρίσκει λύσεις για την επιβίωσή του, δηλαδή για τα βασικά και αναγκαία πράγματα της ζωής: νόστιμη τροφή, ασφαλή στέγη και αναπαραγωγή με ελκυστικά άτομα. Όμως, με την βιομηχανική επανάσταση και την ακόλουθη επανάσταση της υψηλής τεχνολογίας, εδώ και δύο αιώνες περίπου, η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη με καινούργια συστήματα. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχει να λύσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι καινοτομικά και πολύπλοκα – να είναι καλός μαθητής, να βρει δουλειά, να κάνει τα πάντα μέσω υπολογιστή. Και αυτό που παρατήρησαν οι επιστήμονες είναι ότι οι άνθρωποι με αυξημένη ευφυΐα, δηλαδή πάνω από το μέσο όρο, είναι ότι τα πάνε μεν καλά με την μοντέρνα πραγματικότητα, αλλά τα πάνε χάλια με τις παραδοσιακές πλευρές της , όπως την εύρεση συντρόφου, την τεκνοποίηση, τη δημιουργία φίλων! Σε αυτά η “έξτρα” νοημοσύνη, όχι μόνο δεν τους βοηθά καθόλου, αλλά σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, τους βάζει και τρικλοποδιά!