Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Στις 18 Ιανουαρίου στην Αθήνα η Ντέλια Βελκουλέσκου


Στις 18 Ιανουαρίου στην Αθήνα η Ντέλια Βελκουλέσκου

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
 Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΔΝΤ, που ασχολούνται με συνταξιοδοτικά θέματα, άρχισαν την εξέταση του σχεδίου νόμου για το Ασφαλιστικό, που απέστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στους Θεσμούς.

Οπως πληροφορείται το «Ε», το σχέδιο νόμου θα αναλύσουν οι ειδικοί του Ταμείου και στη συνέχεια θα ενημερώσουν την επικεφαλής της Αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόιμσεν.

Συναίνεση για το Ασφαλιστικό επιζητούν οι Ευρωπαίοι


Στις Βρυξέλλες επικρατεί η άποψη πως σε χώρες όπου υπήρξαν ευρείες πολιτικές συμμαχίες τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής έφεραν καλύτερα αποτελέσματα


Συναίνεση για το Ασφαλιστικό επιζητούν οι ΕυρωπαίοιΤην ανάγκη να επιτευχθεί ευρεία πολιτική συμφωνία στην Ελλάδα ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος του ασφαλιστικού συστήματος υπογραμμίζουν, όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, τα ανώτατα κλιμάκια των Βρυξελλών. Και αυτό διότι, όπως υπογραμμίζουν κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κοινή είναι πλέον η πεποίθηση στις Βρυξέλλες ότι τα προγράμματα οικονομικών προσαρμογών απέφεραν καλύτερα αποτελέσματα στις χώρες όπου υπήρχε ευρεία πολιτική στήριξη ως προς την εφαρμογή τους. Υπενθύμιζαν μάλιστα ότι η ουσιώδης διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία είναι ότι στις τρεις τελευταίες χώρες υπήρξε μεγαλύτερος βαθμός πολιτικής συναίνεσης σε σχέση με την εφαρμογή των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής που συμφώνησαν με τις χώρες της ευρωζώνης.

Συνάντηση Τσίπρα με εργοδοτικούς φορείς για το Ασφαλιστικό

Συνάντηση Τσίπρα με εργοδοτικούς φορείς για το ΑσφαλιστικόΑθήνα
Συνάντηση με εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων θα έχει αύριο Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την ηγεσία του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ και ΕΣΕΕ ενόψει της προώθησης της Βουλή της μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα ζητηθούν οι απόψεις των εργοδοτικών φορέων για το ασφαλιστικό και το ζήτημα των εργοδοτικών εισφορών.

Τετ α τετ Τσακαλώτου – Σόιμπλε


Διαδοχικές επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους του, οι οποίες θα καταλήξουν στη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  Σειρά διαδοχικών επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του, οι οποίες θα καταλήξουν στη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα έχει από αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν τόσο η πορεία του ελληνικού προγράμματος ενόψει της πρώτης αξιολόγησης, όσο και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η συζήτηση για τη διευθέτηση του οποίου θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς.

Σε επαγρύπνηση για το ασφαλιστικό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Εν αναμονή των παρατηρήσεων από την πλευρά των δανειστών, στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκινούν τις επαφές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τις πρώτες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 


Μπορεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποδέχονται πως το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση έχει ως βάση τη δημιουργία ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος χωρίς οριζόντιες μειώσεις, όμως σε συνομιλίες που είχε το NEWS 247, μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ξεκαθάριζαν πως «υπάρχουν κόκκινες γραμμές» από τις οποίες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω.
AdTech Ad
Είναι σαφές ότι υπάρχουν βουλευτές που περιμένουν να δουν αν θα υπάρξουν αλλαγές στο ελληνικό κείμενο προς τους θεσμούς (σε αρνητική κατεύθυνση) προκειμένου να τοποθετηθούν θεσμικά στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην ενημέρωση που θα έχουν τις επόμενες ημέρες.