Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή – απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο Νομάρχη Πιερίας κ. Παπαστεργίου


Κύριε Παπαστεργίου,

Αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς σας, σημειώνω ότι εγώ ουδέποτε απέδωσα χαρακτηρισμούς  σε σας , τις πολιτικές σας πράξεις κρίνω, και έρχομαι στην ουσία.
Το ΠΑΣΟΚ και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση σας έδωσε  την ευκαιρία έστω και στιγμιαία να πείτε μια καλή κουβέντα γιατί :

  1. πριν από το 2008 θέσαμε το πρόβλημα των διοδίων και ιδιαίτερα στην Πιερία πρώτοι ως ΠΑΣΟΚ

  1. δεν πληρώνουν οι κάτοικοι της Πιερίας διόδια στο ΑΙΓΙΝΙΟ, το βασικό αίτημα της Πιερίας, για το οποίο δημόσια εξέφρασε την ικανοποίησή της η Επιτροπή Αγώνα.

  1. δώσαμε τη μάχη για τα Τέμπη , υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον και τα ανοίξαμε για το Πάσχα και τα Σαββατοκύριακα για να βοηθήσουμε κυρίως την Πιερία

  1. εξασφαλίστηκε η μη καταβολή διοδίων στα ΙΧ στα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς μέχρι την ολοκλήρωση του τοπικού δικτύου.

  1. ζητήσαμε και έγινε αποδεκτό από τους παραχωρυσιούχους να μετατραπούν τα διόδια σε ηλεκτρονικά για να είναι δίκαια και ανάλογα στο Νομό Πιερίας και στο Νομό Λάρισας . Τα ηλεκτρονικά διόδια θα βοηθήσουν και στη ρύθμιση των τοπικών μετακινήσεων.

  1. Όσον αφορά στα διόδια, για τα οποία βλέπουμε τώρα τους υποψήφιους της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να πρωταγωνιστούν για την κατάργηση ή μείωσή τους, θα θέλαμε να πούμε πως το είχαμε επισημάνει το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της συζήτησης των συμβάσεων στη Βουλή, το 2007. Τότε η ΝΔ δεν δέχτηκε τις παρατηρήσεις μας. Εμείς, χαιρόμαστε που τώρα οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της ΝΔ, μετά τις εκλογές του Οκτώβρη, συμφωνούν με τη θέση μας για τη μείωση των διοδίων. Έχουμε δεσμευθεί και μέσα από τις διαδικασίες αναθεώρησης των συμβάσεων θα το πράξουμε, και αυτό θα ισχύσει για τα επόμενα 30 χρόνια. Μπορούν λοιπόν να κάνουν υπομονή για τις επόμενες τριάντα μέρες, μέχρι τις εκλογές.

Θέλουμε όμως να τοποθετηθεί επιτέλους επίσημα και η ηγεσία της ΝΔ για το θέμα αυτό. Συμφωνεί με τις συμβάσεις που η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε και κύρωσε στη Βουλή ή διαφωνεί;
Και ποια είναι η διαφωνία της;
Εάν στις επόμενες ημέρες δεν τοποθετηθεί, τότε αυτό είναι ακόμη μια απόδειξη της διπροσωπίας και του λαϊκισμού της».

  1. Έχουμε δεσμευτεί και θα το πράξουμε, θα χρηματοδοτήσουμε τη κατασκευή τοπικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των τοπικών μετακινήσεων στη περιοχή της Λεπτοκαρυάς.

  1. Έχουμε ζητήσει από τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσει στη προετοιμασία για τη δημοπράτηση της περιφερειακής Κατερίνης, έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο και θα κοστίσει 60 εκ. ευρώ.

  1. Ζητήσαμε επίσης επικαιροποίηση και  ολοκλήρωση της μελέτης για τη κατασκευή τμήματος του Άξονα 13.

  1. Χρηματοδοτήσαμε με 900.000 ευρώ τη σύνδεση του νέου νοσοκομείου με το Εθνικό Δίκτυο.

  1. Μέχρι σήμερα ούτε εσείς έχετε τοποθετηθεί για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων, για το ότι τα έργα για τον αποβραχισμό και την άρση της επικινδυνότητας στην κοιλάδα των Τεμπών δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2009 όπως ορίζει η σύμβαση.
Κάποιος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα γιατί δεν έγιναν τα έργα στο χρόνο που προβλέπει η σύμβαση και θρηνήσαμε ένα νεκρό και έζησε όλη η Ελλάδα και ιδιαίτερα ο Νομός Λάρισας και ο Νομός Πιερίας αυτή την αφάνταστη ταλαιπωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: