Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τέσσερις νεκροί και πάνω από είκοσι τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη

Aνετράπη λεωφορείο με 51 ρώσους τουρίστες στο 22χλμ. Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής,στην περιοχή Καρδία


Τροχαίο δυστύχημα με 4 νεκρούς και 30 τραυματίες Ρώσους τουρίστες έγινε τα ξημερώματα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ανατράπηκε. Το δυστύχημα έγινε στο δρόμο Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καρδίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής, τα αίτια.

Ληστές πυροβόλησαν 18χρονο στο κεφάλι


Άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι στην Κρήτη, πιθανότατα με σκοπό να κλέψουν. Δεκαοκτάχρονος θέλησε να βοηθήσει τη μητέρα του και δέχτηκε πυροβολισμούς από τους ληστές



Με τραύματα στο κεφάλι και το συκώτι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, τη νύχτα, ένας 18χρονος από την Επισκοπή Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς μέσα στο ίδιο του το σπίτι, από "εισβολείς".

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς εκτοξεύθηκαν οι τιμές της βενζίνης


Τι δείχνει μεγάλη έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων. Πόσο θα κόστιζε η βενζίνη αν είχε καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο. Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την ολιγωρία της κυβέρνησης


Εκ νέου στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπήκε η αγορά καυσίμων και επικαιροποιείται παλαιότερη έρευνά της σχετικά με το πόσα υλοποιήθηκαν και πόσα απομένει να γίνουν προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι η αγορά καυσίμων έχει αποκτήσει έντονα χαρακτηριστικά κλειστής αγοράς, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι παρεμβάσεις που έχουν προταθεί από το 2008.

Το Ισραήλ ήθελε να αγοράσει νησί στην Ελλάδα για στρατιωτική εκπαίδευση


Οι δηλώσεις του Α. Σαμαρά σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης ακατοίκητων βραχονησίδων κίνησαν το ενδιαφέρον του Ισραήλ. Τι αναφέρει δημοσίευμα της Haaretz


Πριν από δύο εβδομάδες, η ισραηλινή κυβέρνηση φέρεται να εξέτασε αγορά ή μακροχρόνια μίσθωση ελληνικού νησιού για εκπαίδευση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Haaretz, η οποία σημειώνει πως τελικά κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκριναν την ιδέα ασύμφορη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται στρατιωτικές πηγές, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ζήτησε να εξεταστεί η επιλογή έπειτα από δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στις 22 Αυγούστου στη Le Monde πως η Ελλάδα θα μπορούσε να εξετάσει "εμπορική εκμετάλλευση βραχονησίδων".

Κόντρα υπουργείων για τα ισοδύναμα μέτρα των στρατιωτικών


Προστριβές προκαλούν στην κυβέρνηση τα ισοδύναμα μέτρα για τους στρατιωτικούς. Τι ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Άμυνας και τι απαντά το υπουργείο Οικονομικών

Αναλυτική κατάσταση ισοδυνάμων μέτρων, τα οποία επεξεργάστηκαν προηγουμένως οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και οι επιτελείς τους, έδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρατηρούσαν απόψε αρμόδιοι κύκλοι του υπουργείου, με αφορμή δηλώσεις διευθυντού του υπουργείου Οικονομικών στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ περί του αντιθέτου.
Οι ίδιοι κύκλοι πρόσθεταν ότι στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:
- δραστικές μειώσεις λειτουργικών εξόδων και
- μεγάλες μειώσεις εξοπλιστικών δαπανών, που αφορούν σε κατάργηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και σε τροποποιήσεις, προς τα κάτω, του ύψους υφισταμένων συμβάσεων.

Ο Βενιζέλος κυκλοφορεί παράνομα με θωρακισμένη λιμουζίνα 750.000 ευρώ


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορεί παράνομα με θωρακισμένο κρατικό αυτοκίνητο. Στη Βουλή το θέμα


Στη Βουλή έρχεται το θέμα της τεθωρακισμένης BMW αξίας τουλάχιστον 750.000 ευρώ, την οποία παράνομα χρησιμοποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρά το γεγονός ότι δεν κατέχει κάποιο κυβερνητικό αξίωμα.
Όπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα Δημοκρατία,  η "μπέμπα" είναι ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο με ειδική θωράκιση, ακόμα και για τα λάστιχα ή το ρεζερβουάρ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο 3.000 κυβικών, αποδίδει 315 άλογα, έχει ειδικά συστήματα δορυφορικής τηλεπικοινωνίας, ώστε να μπορεί όποιος το χρησιμοποιεί ανά πάσα στιγμή να μιλάει απευθείας με τα "κόκκινα τηλέφωνα", αλλά και τηλεοπτικό δέκτη δορυφορικής λήψης.