Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης προστασία των θέσεων εργασίας στις Δημοτικές μας Επιχειρήσεις

         Επίσκεψη στην ΔΕΥΑΚ Κατερίνης έκανε την Τρίτη 19 / 10  αντιπροσωπεία του συνδυασμού Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης  αποτελούμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Μάνζιο και τις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Σταματία Μπέση Και Εύη Χιωτέλλη, με σκοπό την ενημέρωσή τους από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.
           Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας των Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης  εκφράστηκε η πλήρη αντίθεσή της για την επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης μέσω εταιρείας Συμμετοχών σε εφαρμογή σχετικών προβλέψεων στο Μνημόνιο.
          Η  Πρωτοβουλία Πολιτών απαιτεί να μην χαθεί καμιά θέση στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, απαιτεί  την εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας του ΧΥΤΑ ώστε τα  στραγγίσματα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον προτείνοντας γι αυτό την λειτουργία βιολογικού σταθμού στο χώρο αλλά και  την σύσταση επιτροπής ελέγχου της λειτουργίας του ΧΥΤΑ με στη συμμετοχή κατοίκων και μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων.
        Ζήτησε να προχωρήσει ο  Δήμος στην διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή με παράλληλη πρόβλεψη για την ανακύκλωση των αδρανών υλικών και των μεγάλων αντικειμένων που δεν δέχεται ο ΧΥΤΑ.
       Πρότεινε ακόμα την είσπραξη των οφειλών προς την ΔΕΥΑΚ ζητώντας να μην γίνεται αντικείμενο ρουσφετολογικής πολιτικής ενώ πρέπει να παρθούν μέτρα ελάφρυνσης ή μη πληρωμής από τους συνδημότες μας που λόγω οικονομικής κρίσης αδυνατούν αποδεδειγμένα  να πληρώσουν. 
         Για την οικονομική θέση της ΔΕΥΑΚ υπέβαλλε γραπτή αίτηση για την ενημέρωσή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ  επιφυλασσόμενη σε συνολική της τοποθέτηση μετά την παραχώρηση των αιτούμενων στοιχείων.
Κατερίνη 20 / 10 / 10

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: