Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία Γ. Παπαθανασίου την Κυριακή 17-10 στην πρώτη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση – παρουσίαση του συνδυασμού του «Πρώτοι και καλύτεροι»



* Πρώτος ο συνδυασμός Παπαθανασίου κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Κατερίνης το Σάββατο 16/10
* Ο κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε τους 100 υποψηφίους του που αβίαστα συμμετέχουν στο συνδυασμό του και έκανε λόγο για νίκη στην πρώτη Κυριακή
* Ζήτησε συγνώμη από εκείνους που λόγω πληθώρας ενδιαφερομένων και λόγω συμπλήρωσης του αριθμού δεν κατέστη δυνατόν να είναι υποψήφιοι
Στο ξενοδοχείο «Δίον» στη Γρίτσα Λιτοχώρου, σε μια αίθουσα εκδηλώσεων με 780 καθίσματα και με πάρα πολλούς όρθιους μέσα κι έξω από αυτήν, ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου – Ολύμπου και επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία», Γιώργος Παπαθανασίου, παρουσίασε χθες το μεσημέρι τους 100 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς του συμβούλους του.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων καθώς και παράγοντες από διάφορους κομματικούς χώρους.
Η ομιλία Παπαθανασίου
Μιλώντας για την απόφασή του να δημιουργήσει συνδυασμό, για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, για τα προβλήματα του ενιαίου δήμου Δίου – Ολύμπου αλλά και για τις προοπτικές που υπάρχουν στην παρολύμπια περιοχή, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου είπε ότι δεν είναι τυχαίο που οι πολίτες αγκάλιασαν τον ίδιο και το συνδυασμό του.
Δεν είναι τυχαίο, είπε, που πολίτες τον πλησίασαν και ζήτησαν να ενταχθούν ελεύθερα και αβίαστα στο συνδυασμό του, όπως επίσης δεν είναι τυχαίο που ο συνδυασμός αυτός είναι έτοιμος εδώ και κάποιο διάστημα και κατατέθηκε το Σάββατο 16/10, όταν σε κάποιους άλλους συνδυασμούς, σ’ αυτές τις εκλογές, αναζητούνται ακόμη υποψήφιοι.
Αναφέρθηκε στην εμπειρία που έχει ως δήμαρχος επί 16 χρόνια στο Λιτόχωρο και τόνισε ότι ο κόσμος της Νότιας Πιερίας, σ’ αυτή τη δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο, θέλει έναν έμπειρο δήμαρχο για να μην πάει ο τόπος προς τα πίσω.
Μίλησε για έναν συνδυασμό πολυσυλλεκτικό, για έναν συνδυασμό με τους καλύτερους υποψηφίους, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως διευκρίνισε, ότι άλλοι υποψήφιοι άλλων συνδυασμών δεν είναι άξιοι.
Ακόμη, μίλησε για ενότητα στο δήμο Δίου – Ολύμπου και ότι με την ενότητα όχι μόνο γεωγραφικών περιοχών αλλά κυρίως με την ενότητα ψυχών θα έρθει η ανάπτυξη και η Νότια Πιερία θα μπει σε μια νέα πορεία.
Αναφέρθηκε στην περίοδο που διανύει η χώρα και στην οικονομική στενότητα, αναφέρθηκε και στα χρέη που θα κληρονομήσει η νέα δημοτική αρχή, χρέη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, ξεκαθάρισε όμως ότι εφόσον οι πολίτες τον αναδείξουν δήμαρχο, δεν πρόκειται να μετακυλήσει τα οικονομικά αυτά βάρη στις πλάτες τους.
Ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σε κάποιες περιοχές του νέου καλλικρατικού δήμου, δεν μπορούν να περιμένουν αλλά πρέπει να λυθούν. Και πρόσθεσε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες που θα υπάρξουν, γνωρίζει τα προβλήματα και σημείωσε ότι του αρέσουν τα δύσκολα, πάντοτε του άρεσαν τα δύσκολα, πάντοτε αντιμετώπισε τα δύσκολα και μάλιστα με επιτυχία.
Και επανέλαβε ότι χρειάζεται ένας έμπειρος δήμαρχος και ένα καλό και δυναμικό δημοτικό συμβούλιο για να νιώσει ανακούφιση ο κόσμος από τα προβλήματα, για να νιώσουν οι πολίτες ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι συμπαραστάτες τους για την ανάπτυξη που είναι ανάγκη να επέλθει και για τα έργα, τις δράσεις και τις υποδομές που είναι ανάγκη να γίνουν.
Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στις επιθέσεις που ο ίδιος δέχεται αλλά και οι υποψήφιοι σύμβουλοί του αλλά και για την ενότητα με την οποία θα πρέπει να πορευτεί ο νέος δήμος. Και εγγυητής της ενότητας αυτής, όπως ανέφερε, είναι ο ίδιος και ο συνδυασμός του, αφού όπως είπε, η μέχρι σήμερα διαδρομή του εγγυάται ότι την επαύριο των εκλογών θα λειτουργήσει ενωτικά και όχι διχαστικά, όπως άλλωστε το ίδιο κάνει και τώρα προεκλογικά, παρά το ότι δέχεται λάσπη, επιθέσεις, συκοφαντίες και ύβρεις.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαθανασίου ευχήθηκε «καλό αγώνα και με τη νίκη» και υπογράμμισε ότι αυτή η νίκη μπορεί να έρθει ακόμη και από την πρώτη Κυριακή.
Ο πρώτος συνδυασμός που κατατέθηκε το Σάββατο στο Πρωτοδικείο
Όπως ανακοινώθηκε χθες στη συγκέντρωση, ο συνδυασμός του Γ. Παπαθανασίου είναι ο πρώτος από όλους τους συνδυασμούς του νομού που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Κατερίνης και μάλιστα μία ημέρα πριν από την τελική προθεσμία, δηλαδή το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010. Γι αυτό, ο συνδυασμός «Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία» έλαβε από το Πρωτοδικείο αύξοντα αριθμό κατάθεσης 1.
Ο κ. Παπαθανασίου τόσο σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση του συνδυασμού όσο και στην ομιλία του χθες στη Γρίτσα, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που τον εμπιστεύθηκαν και εντάχθηκαν στο συνδυασμό του, και το έκαναν αυτόβουλα και ελεύθερα και παρά τη λάσπη και τις συκοφαντίες που εκτοξεύονται εδώ και μήνες εναντίον του κ. Παπαθανασίου αλλά και παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές που άσκησαν κάποιοι εναντίον ορισμένων υποψηφίων προκειμένου να μην ενταχθούν στο συνδυασμό του.
Επίσης, ο κ. Παπαθανασίου ζήτησε συγνώμη από κάποιους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, που τον πλησίασαν και του ζήτησαν να είναι υποψήφιοι σύμβουλοι με το συνδυασμό του και που τελικά δεν κατέστη δυνατόν να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο «Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία», επειδή υπήρχε πληθώρα ενδιαφερομένων.
Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ο συνδυασμός του δεν έχει κενά αλλά έχει συμπληρώσει όλο τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.
Επίσης, ο κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε τους πολίτες του δήμου Δίου - Ολύμπου και ιδιαίτερα εκείνους που από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του τον αγκάλιασαν και του εκδήλωσαν την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και που μέχρι σήμερα εκφράζουν την πεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι με εκείνον ως δήμαρχο μπορούν να ελπίζουν ότι ο τόπος τους θα πάει μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: