Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Σαρώνει η γρίπη στην χώρα μας: Στους 44 οι νεκροί


Το τελευταίο 24ωρο άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -Επτά στους 100 ασθενείς με βαριά γρίπη είναι παιδιά - Αναγκαία τα μέτρα προφύλαξης


Σαρώνει η γρίπη στην χώρα μας: Στους 44 οι νεκροίΣαρωτικό συνεχίζεται το κύμα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, με τους ειδικούς να εμφανίζονται ολοένα και πιο απαισιόδοξοι σχετικά με την πορεία της και τις επιπτώσεις της.

Βαρύς είναι και ο σημερινός απολογισμός της γρίπης: το τελευταίο 24ωρο άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 44. Την ίδια ώρα, στις ΜΕΘ μέχρι και χθες το βράδυ νοσηλεύονταν 106 ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές της γρίπης δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.

ΜΕΧΡΙ ΤΑ 67 Δημόσιο: Επιπλέον πέντε χρόνια εργασίας για όσους το ζητήσουν

Δημόσιο: Επιπλέον πέντε χρόνια εργασίας για όσους το ζητήσουνΔιευρύνεται χρονικά η δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν ακόμα και πέντε χρόνια αργότερα υπάλληλοι στο Δημόσιο οι οποίοι με αίτησή τους θα ζητήσουν την παραμονή τους στην υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση του 67 έτους. Η πρόβλεψη έχει ενταχθεί στο υπό ψήφιση σχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, με το δεδομένο ότι τα όρια συνταξιοδότησης αναπροσαρμόζονται στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης συνταξιοδότησης.
 

MΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Δωδεκάωρος αποκλεισμός των Τεμπών σήμερα - Κλείνουν και την Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας


Δωδεκάωρος αποκλεισμός των Τεμπών σήμερα - Κλείνουν και την Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας

Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι και σήμερα κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν χθες βράδυ οι αγρότες του μπλόκου.

Στο μεταξύ, εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ από το Σάββατο.
Εν τω μεταξύ με ένταση και αποφασιστικότητα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, δείχνονταν την πρόθεσή τους να σκληρύνουν τη στάση τους και για αυτό συνεχίζουν τις συναντήσεις και τις γενικές συνελεύσεις.

Νταλίκα κόπηκε στα δύο στον Κηφισό


Νταλίκα κόπηκε στα δύο στον ΚηφισόΥπομονή χρειάζεται να δείξουν αυτή την ώρα οι οδηγοί που κινούνται στην Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Νέας Χαλκηδόνας, στο ρεύμα προς Λαμία καθώς μία νταλίκα, που μετέφερε πατάτες, αναποδογύρισε και έσπασε ο άξονάς της. Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει το βαρύ όχημα από το δρόμο και να ρυθμίσει την κυκλοφορία, καθώς ήδη έχουν δημιουργηθεί κυκλοφοριακά προβλήματα, με την ουρά των οχημάτων να φτάνει τα 2 χλμ. Ο οδηγός της νταλίκας είναι εκτός κινδύνου.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ηράκλειο: Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ οι «ποντικοί» του πετρελαίου της ΔΕΗ


Οι αρχές εξιχνίασαν υπόθεση κλοπής 15 τόνων πετρελαίου από εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στο Ηράκλειο, την περίοδο 2014 έως και τον περασμένο μήνα.


 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων ηλικίας 40, 53 και 46 χρονών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Γιούνκερ: Δεν πάλεψα για την Ελλάδα για να δω την έξοδό της από το Σένγκεν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πρόθεση να «απομονώσει» την Ελλάδα με αφορμή τις ελλείψεις και τα προβλήματα στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, και θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο σύστημα Σένγκεν, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ αυξάνεται η πίεση στην Αθήνα για βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στην καταγραφή των αφιχθέντων από τις τουρκικές ακτές.

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Πρώτο «έμφραγμα» από τα μπλόκα

Στον Προμαχώνα οι αγρότες κρατούν κλειστό το τελωνείο, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ουρά πάνω από 10 χιλιόμετρα. Φωτογραφία από τον κόμβο του Δερβενίου«Διάλογος, διάλογος, διάλογος» λέει η κυβέρνηση στους αγρότες, προτείνοντας κάποιες βελτιωτικές προτάσεις και ζητώντας απομόνωση των ακραίων στοιχείων που «επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα αναταραχής», αλλά οι αγροτοσυνδικαλιστές στα μπλόκα δείχνουν να είναι ανυποχώρητοι, αν και παραδέχονται ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν παρεισφρήσει ακραία στοιχεία τα οποία όμως επιχειρούν να απομονώσουν.

Η κυβερνητική πρόταση στους Θεσμούς Φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 50%

Την πρότασή του για τις αλλαγές στη φορολογία, παρέδωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους επικεφαλής των Θεσμών.

Φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 50%Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, στην πρόταση περιλαμβάνονται οι νέες προτεινόμενες κλίμακες και οι συντελεστές τους, με ανώτατο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 50%, αν και, όπως διευκρινίστηκε, υπήρχαν εισηγήσεις και για υψηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, ενώ από το σύνολο των αλλαγών προβλέπεται η είσπραξη επιπλέον εσόδων 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση.
Αλλαγές στη φορολογία των αγροτών δεν περιλαμβάνονται.

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, παρουσίας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Πιερίας και του Σωματείου Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Συναφών Επαγγελμάτων και με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών καφέ της πόλης μας, αποφασίστηκε ομόφωνα να παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 4/2 ως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων όλες οι επιχειρήσεις καφέ της πόλης μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας
Ρέχας Κωνσταντίνος            Πάππας Νικόλαος