Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Μηλιώτης: «Ημέρα Απελευθέρωσης η 7η Νοέμβρη για το νέο δήμο Κατερίνης»

«Κατερίνη 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες»
Στην παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες», προχώρησε το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης. Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Δήμου Κατερίνης, παρουσία δημοτών, προσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των βουλευτών Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Μηλιώτης έδωσε το σύνθημα ότι ήρθε η ώρα για δημιουργία.
Ο κ. Μηλιώτης, παίρνοντας αφορμή και από τη 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, τόνισε ότι και η 7η Νοέμβρη θα είναι μέρα απελευθέρωσης, από το σύστημα διοίκησης που επικρατεί τώρα. «Κατεβήκαμε στις εκλογές γιατί πιστεύουμε ότι ήρθε η Ώρα της Δημιουργίας.
Σε αυτή την ιστορική χρονική στιγμή για την Ελλάδα, την Περιφέρεια και την Κατερίνη εμείς που πιστεύουμε στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και είμαστε ταγμένοι στη δόμησή του και την εφαρμογή του, μπορούμε να πετύχουμε τα μέγιστα στο Νέο Δήμο που διαμορφώνεται από τη θάλασσα μέχρι το βουνό».
ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
Ο κ. Μηλιώτης υπογράμμισε ότι ο τίτλος του συνδυασμού δεν είναι τυχαίος και σηματοδοτεί την αρχή μιας πορείας προς το μέλλον. Μιας πορείας με όραμα και πίστη στο αποτέλεσμα. πρόκειται για νέο δήμο που προέρχεται από τη συνένωση έξι δήμων, με σύνολο 85.000 κατοίκων και τεράστια έκταση.
Νέες Δυνατότητες, καθώς δόθηκαν οι αρμοδιότητες που χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες για να δημιουργήσουν το μέλλον με όραμα και αποτελεσματικότητα. «Ένας Δήμος ισχυρός, ενιαίος, παραθαλάσσιος και ορεινός. Συνδυάζει όλα τα γεωγραφικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά για να γίνει πρώτος Δήμος στη Περιφέρεια. Έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και δυνατότητες να είναι πρώτος παντού».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης τόνισε ότι ο συνδυασμός του είναι αυτός που μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες και ευκαιρίες που δίνει ο Καλλικράτης. «Εμείς εγγυόμαστε να βάλουμε τα θεμέλια, γιατί η παράταξή μας είναι αυτή που έκανε τον Καλλικράτη νόμο του κράτους. Οι άλλοι απουσίαζαν δεν τον ψήφισαν, δεν τον πίστεψαν, και σίγουρα δεν τον υποστηρίζουν. Είμαστε εγγυητές ότι θα τον εφαρμόσουμε. Έχουμε τις δυνατότητες. Έχουμε τη βούληση. Έχουμε το σχέδιο».
Αναφερόμενος στο όραμα του και του συνδυασμού του ο κ. Μηλιώτης, το παρομοίασε με ένα δέντρο, που οι ρίζες του αποτελούν τα γερά θεμέλια, ο κορμός του τον ενιαίο και ισχυρό δήμο και τα κλαδιά τους άξονες δράσης.
«Ποιότητα ζωής, προστασία του περιβάλλοντος, πολιτισμός και τουρισμός, πρόνοια-υγεία και παιδεία, ανάπτυξη, αγροτικό εισόδημα και ισχυρά χωριά. Όλα αυτά έρχονται στα χέρια μας και εγγυόμαστε ότι θα τα διασφαλίσουμε». Εχέγγυο για αυτό ο κ. Μηλιώτης παρουσίασε την ισχυρή ομάδα που απαρτίζει το συνδυασμό του. Νέοι άνθρωποι, επιστήμονες, επαγγελματίες και έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη δημιουργούν ένα σύνολο με νέες δυνατότητες, για να γίνει το όραμα πραγματικότητα.
«Θέλουμε ένα Δήμο να αξίζει να ζεις σε αυτόν. Θέλουμε μια πόλη να αξίζει να ζεις σε αυτήν. Θέλουμε τους παλιούς Δήμους και τα χωρία μας να αξίζει να ζούμε σε αυτά». Στη συνέχεια αναφέρθηκε ποιο συγκεκριμένα στην ανάγκη για φθηνό νερό, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες, πάρκινγκ, παιδικό σταθμό στη γειτονιά, καλή και ασφαλή κυκλοφορία, λεωφορεία με πυκνά δρομολόγια για τα χωρία μας, υγεία, σχολεία και καθαρό περιβάλλον.
ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΟΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Στην ομιλία του κ. Μηλιώτη υπογραμμίστηκαν και μελανά σημεία της νυν διοίκησης. «Δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται πολίτες του νέου δήμου «Τσομπαναραίοι». Είναι ανεπίτρεπτο να εκφράζονται λογικές του τύπου οι χειρότεροι «δικοί μας», είναι καλύτεροι από τους καλύτερους «δικούς τους». Αυτά είναι λόγια του κ. Χιονίδη και χαρακτηρίζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους δημότες και τη διοίκηση του δήμου. Αυτή είναι η διοίκηση που διόριζε κρυφά μέλη της οικογένειας της στο δήμο.
Και δεν είναι μόνο αυτά. Η τωρινή δημοτική αρχή έσυρε στα δικαστήρια δημοσιογράφους και ενεργούς πολίτες, κρατούσε σε ομηρία παραγωγικές δυνάμεις, ενεργούς ανθρώπους του τόπου. Ενάντια σε όλα αυτά οι ενεργοί, σκεπτόμενοι και δημιουργικοί πολίτες οι νέοι του δήμου συντάσσονται με δηλώνουν παρόντες και επιζητούν την απαλλαγή από το «σύστημα Χιονίδη» ».
ΔΗΜΟΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ
Ο κ. Μηλιώτης κάλεσε τους δημότες να δώσουν τέλος στις πρακτικές που κηλιδώνουν το δήμο Κατερίνης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Να επιλέξουν ένα δήμο ενιαίο και ισχυρό, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. «Ένα δήμο νοικοκυρεμένο, χωρίς σπατάλες και δάνεια, «ημέτερους» και οικογενειοκρατία.
Δεν θα τάξουμε όπως οι προηγούμενοι. Στις δημοτικές εκλογές του 2006, η νυν διοίκηση έταξε τα πάντα, μέχρι και τηλεθέρμανση. Στην πραγματικότητα είχαμε τέσσερα χρόνια χαμένα. Τέσσερα χρόνια ανακατασκεύαζαν την πλατεία και στο τέλος της τετραετίας γέμισαν την πόλη κυκλικούς κόμβους αμφιβόλου αποτελεσματικότητας».
Κόντρα στην πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον της πόλης, ο Νίκος Μηλιώτης έχει σκοπό να χαράξει μια νέα πορεία, ένα νέο όραμα. «Τώρα οι πολίτες έχουν Λόγο. Έχουν φωνή. Έχουν τη ψήφο στα χέρια τους. Οι πολίτες θα σας απαλλάξουν κύριε Χιονίδη. φτάνει πια. Η Κατερίνη χρειάζεται γερά θεμέλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: