Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Βιβλίο θα γράψει ο Κώστας Καραμανλής


Ο πρώην πρωθυπουργός λύνει τη σιωπή του και μιλά για όλους και για όλα. Φανερά απογοητευμένος από τα όσα έχουν ακουστεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά έτοιμος να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή, ο Κώστας Καραμανλής εκμυστηρεύεται στον Γιώργο Τράγκα τα σχέδιά του.

«Εγώ τελείωσα. Θα ασχοληθώ με την οικογένειά μου, τον Αλέξανδρο και την Αλίκη. Θα γράψω ένα βιβλίο, μία ιστορική αφήγηση, όχι ένα πολιτικό μανιφέστο», δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής στο περιοδικό Crash.

Σε προτροπή του δημοσιογράφου επιτέλους να μιλήσει για τα όσα του καταλογίζουν γιατί το χρωστάει στον κόσμο, ο Κώστας Καραμανλής απαντά: «Θα το κάνω όταν έρθει η κατάλληλη ώρα», ενώ όταν ερωτείται αν θα είναι και πάλι βουλευτής, σημειώνει: «Το σκέφτομαι».

Σύμφωνα με τη Real News, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται μεταξύ άλλων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, στην οικονομία και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ενώ για πρώτη φορά αναφέρεται στην περίφημη φράση που είχε πει στου «Μπαϊρακτάρη» περί νταβατζήδων…

πηγή:Νewsbeast.gr

Τιμήθηκε ο Χάρης Τσαμπασίδης - Από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κατά την ημέρα εκδήλωσης για τους τρεις Ιεράρχες, στο γυμνάσιο – λύκειο Λιτοχώρου.

Από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κατά την ημέρα εκδήλωσης για τους τρεις Ιεράρχες, στο γυμνάσιο – λύκειο Λιτοχώρου.




Τιμήθηκε ο Χάρης Τσαμπασίδης



* Τιμήθηκε για τις επιδόσεις του, για τα οκτώ μετάλλια σε ελληνικούς και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς αλλά & για την πρόσκληση από το M.I.T.



* Γ. Παπαθανασίου: Να ευχηθώ στον Χάρη Τσαμπασίδη να τον καμαρώσουμε ανάμεσα στους καθηγητές του M.I.T., γιατί θα είναι και τιμή για εμάς εδώ.



* Χ. Τσαμπασίδης προς συμμαθητές του: Να θυμάστε ότι αν προσπαθήσετε, αν έχετε υψηλούς στόχους και δυνατότητες, σίγουρα θα ανταμειφτείτε.


Ως ο άριστος των αρίστων τιμήθηκε ο μαθητής της β’ λυκείου Λιτοχώρου, Χάρης Τσαμπασίδης, για τις επιδόσεις του, για τα οκτώ μετάλλια που έλαβε σε ελληνικούς και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς αλλά και για την πρόσκληση που του έγινε από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο του κόσμου, το M.I.T.

Η τιμητική διάκριση έγινε από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, αλλά και από τον διευθυντή του λυκείου Λιτοχώρου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε προς τιμήν των τριών Ιεραρχών, την Παρασκευή 28/1/2011.

Η εκδήλωση π

Απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη στον Περιφερειακό Σύμβουλο Γρηγόρη Παπαχρήστο



Η επιστολή του Γρηγόρη Παπαχρήστου στον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη, στις 23 Ιανουαρίου 2011:

Κύριε Υπουργέ,

Το πρόβλημα με τα διόδια στην Πιερία και τις επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής, σας είναι ιδιαίτερα γνωστό. Γνωστά σας είναι επίσης τα αιτήματα των φορέων του νομού μας καθώς και οι αντιδράσεις των κατοίκων και ιδιαίτερα των περιοχών που πλήττονται από αυτά.

Κύριε Υπουργέ

Με την επιστολή αυτή δε θα επεκταθώ σ’ όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των διοδίων και δε θα επαναλάβω τις γνωστές μας θέσεις που επανειλημμένα σας καταθέσαμε στις συναντήσεις μας.

Σήμερα θέλω να σας επισημάνω την κατάφορη αδικία που γίνεται σε βάρος των κατοίκων της νότιας Πιερίας και μάλιστα τώρα με τη λειτουργία του Καλλικρατικού δήμου Δίου-Ολύμπου εξαιτίας των διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Νομίζω πως αυτό δεν είναι μόνο άδικο αλλά ξεφεύγει από το πλαίσιο του δικαίου και της λογικής. Δεν μπορεί οι κάτοικοι ενός δήμου για να επικοινωνούν μεταξύ τους από το ένα Δημοτικό Διαμέρισμα στο άλλο να πληρώνουν διόδια! Δεν μπορεί ο κάτοικος του ίδιου δήμου για να επισκεφθεί το δημαρχείο και τις υπηρεσίες του να πληρώνει διόδια! Δεν μπορεί τα οχήματα

30χρονος σκιέρ νεκρός στο χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου.

Με τη ζωή του πλήρωσε ένας νεαρός σκιέρ την αγάπη του για το σκι.
Ο 30χρονος Γιαννιώτης,επισκέφθηκε σήμερα το χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου και λίγι μετά τις 2 το μεσημέρι,κατέβαινε την πίστα με μεγάλη ταχύτητα. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός πίστας και έπεσε με φόρα σε δέντρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Την τρελή του πορεία και το ατύχημα είδαν άλλοι σκιερ,οι οποίοι ενημέρωσαν τους υπευθύνους του χιονοδρομικού. Ασθενοφόρο παρέλαβε τραυματισμένο το 30χρονο σκιερ και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου. Εκεί,παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο νεαρός έχασε τη μάχη για τη ζωή

Σύσκεψη του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης με τους βουλευτές του Νομού.

      Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28-1-2011 στο Δικαστικό Μέγαρο η συγκληθείσα με πρωτοβουλία του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης σύσκεψη με τους βουλευτές του Νομού. Η πρωτοβουλία είχε ως στόχο να αναλυθούν οι θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης επί των διατάξεων για το δικηγορικό λειτούργημα που περιέχονται στο προσχέδιο νόμου με την επιγραφή «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας . Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων».


Στη σύσκεψη παρέστησαν οι βουλευτές κ. Μ. Μίχου, κ. Αθ. Παπαγεωργίου και ο κ. Κ. Κουκοδήμος. Επίσης παρέστη ως εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Ι. Αμοιρίδη ο κ. Π. Ιορδανίδης.

Τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, αφού ανέλυσαν διεξοδικώς τις επίμαχες διατάξεις του προσχεδίου αναφέρθηκαν ειδικότερα σ’ εκείνες που αν θεσπιστούν , σύμφωνα με την εκφρασμένη θέση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, θα συρρικνώσουν το δικαίωμα των πολιτών για ακώλυτη πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη. Συρρίκνωση που θα επιδράσει αρνητικά στη λειτουργία του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών.

Όλοι οι παραστάντες εξέφρασαν την κατανόησή και την υποστήριξή τους προς τις θέσεις του δικηγορικού σώματος και δεσμεύθηκαν ότι θα συμβάλλουν εμπράκτως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την βελτίωση ή και την απάλειψη των επίμαχων διατάξεων.

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου