Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012





Η ομορφιά είναι αγκίστρι
Καθαρό και λαμπερό δέρμα  χωρίς πανάδες


 Τώρα θέλω και δόλωμα. Ένα πρόσωπο λαμπερό - ένα πρόσωπο καθαρό - ένα πρόσωπο χωρίς πανάδες - ένα πρόσωπο που μπορούμε να έχουμε όλοι μας!
Από τους αρχαιοτάτους χρόνους το λευκό και καθαρό δέρμα αντιπροσώπευε την ομορφιά, την χάρη και την υψηλή κοινωνική θέση. Ακόμη και σήμερα αν όχι το λευκό αλλά το δέρμα με ομοιόμορφη χροιά είναι πρότυπο ομορφιάς. Μεγάλος αριθμός γυναικών θεωρούν ως σοβαρό αισθητικό πρόβλημα τις χρωματικές διαφορές και τις κηλίδες που εμφανίζονται συνήθως κατά την διάρκεια των αναπαραγωγικών τους χρόνων. Πολλές φορές στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα επιδεινώνουν την κατάσταση από λάθος χειρισμό.
Τι είναι πανάδες: 
Αιτίες που προκαλούν τις δυσχρωμίες
Πολλές είναι οι αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για την δημιουργία των πανάδων, ο ακριβής μηχανισμός δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.

Μερικές από αυτές τις αιτίες είναι:
Γενετικοί παράγοντες
Το φύλο
Οι ορμονικές διαταραχές
Η χρήση αντισυλληπτικών ή φαρμάκων
Η εγκυμοσύνη κατά την διάρκεια της οποίας αυξάνεται η παραγωγή της μελανίνης, δημιουργώντας το ονομαζόμενο χλόασμα.
Η κακή χρήση καλλυντικών που δημιουργούν φωτοευαισθησία
Βλάβες του δέρματος όπως ακμή, εγκαύματα, τραυματισμός του δέρματος
Για να εμφανιστούν οι πανάδες, οι δυσχρωμίες, οι κηλίδες πρέπει το δέρμα να εκτεθεί στον ήλιο χωρίς προστασία, διαφορετικά τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε ακόμη και αν υπήρχαν οι ανώτερες προϋποθέσεις. Γι’ αυτό το λόγω και οι δυσχρωμίες εμφανίζονται εντονότερα σε σημεία του δέρματος που εκτίθενται συστηματικά στον ήλιο, όπως στο πρόσωπο, στο ντεκολτέ, στα χέρια. Υπήρξαν όμως και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις που γυναίκες ανέπτυξαν πανάδες κάτω από ξαφνική και έντονη συναισθηματική πίεση. Όλοι μας έχουμε πανάδες και όλοι μας θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτές.
 Εάν θέλουμε να έχουμε μια επιτυχημένη αγωγή για τις πανάδες:
Πρέπει να γνωρίζουμε καλά  το ιστορικό του δέρματος για να αποφασίσουμε τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσουμε. Δηλαδή από τι προήλθαν.
Έτσι θα αποφασίσουμε και τον αριθμό των συνεδρίων ώστε η αγωγή να μην είναι επιθετική και προκαλέσει επιδείνωση των πανάδων. Επίσης πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και καλλυντικά με συστατικά που μειώνουν την τυροσινάση (ένζυμο), στοχεύοντας στην μείωση και την ρύθμιση της παραγωγής της μελανίνης, λευκαίνοντας συγχρόνως το δέρμα. Επίσης είναι απαραίτητη η συστηματική χρήση καλλυντικών προϊόντων που περιέχουν συστατικά φυσικής προέλευσης, για μείωση της μελανίνης.
Μία επιτυχημένη αντιμετώπιση των δυσχρωμιών ποτέ δεν εγγυάται ότι δεν θα δημιουργηθούν νέες πανάδες. Για αυτό είναι σημαντικό να αποφύγουμε την άμεση έκθεση του δέρματος στον ήλιο γιατί ακόμη και το φως είναι ικανό να προκαλέσει χρωματικές αλλοιώσεις. Επίσης είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας SPF 50  χειμώνα καλοκαίρι. 
Η ομορφιά είναι όλα αυτά 
για να είμαστε χαρούμενοι 
- γητευτικοί - ερωτεύσιμοι! 
Eυχαριστώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: