Cheese cake με γιαούρτι
Προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας
Υλικά για 8 μερίδες
• 200 γραμ. μπισκότα digestive
• 250 γραμ. cottage cheese
• 250 γραμ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
• 500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
•4 φύλλα ζελατίνης
• 1/4 φλιτζανιού γάλα
• ξύσμα από 2 λεμόνια
• 4 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
• 4 κουτ. της σούπας μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
• 250 γραμ. cottage cheese
• 250 γραμ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
• 500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
•4 φύλλα ζελατίνης
• 1/4 φλιτζανιού γάλα
• ξύσμα από 2 λεμόνια
• 4 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
• 4 κουτ. της σούπας μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
Προετοιμασία
1. Βάλτε το cottage cheese στον πολυκόπτη ή στο μουλτιπράκτικ και χτυπήστε το μέχρι να σπάσουν οι σβόλοι του και αποκτήσει βελούδινη υφή.
2. Τρίψτε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα και μοιράστε τα σε 8 ποτήρια.
3. Μουσκέψτε τα φύλλα ζελατίνης σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό.
4. Αφήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά ζεστάνετε το γάλα και λίγο πριν πάρει βράση, στραγγίστε τα φύλλα ζελατίνης και ρίξτε τα στο γάλα.
5. Προσθέστε την ζάχαρη και ανακατέψτε για να διαλυθούν τελείως.
6. Βάλτε σε ένα μπολ την μισή ποσότητα γιαουρτιού και ρίξτε το γάλα με την ζελατίνη.
7. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και μετά ρίξτε το υπόλοιπο γιαούρτι, το πολτοποιημένο cottage cheese, το τυρί κρέμα και ανακατέψτε το μείγμα.
8. Μοιράστε το στα ποτήρια στα οποία έχετε βάλει ήδη τα τριμμένα μπισκότα.
9. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο και λίγο πριν τα σερβίρετε, ανακατέψτε την μαρμελάδα με 2 κουταλιές κρύο νερό και μοιράστε την στην επιφάνεια των τσηζκέικ.
Συμβουλή: Προτιμήστε το γάλα και τα γαλακτοκομικα προιόντα χαμηλών λιπαρών (1-2%), ώστε να μειώσετε τη πρόσληψη των κορεσμένων (κακών) λιπαρών, αλλά όχι και του ασβεστίου, που λαμβάνετε από αυτήν την ομάδα τροφίμων.
Συμβουλή: Προτιμήστε το γάλα και τα γαλακτοκομικα προιόντα χαμηλών λιπαρών (1-2%), ώστε να μειώσετε τη πρόσληψη των κορεσμένων (κακών) λιπαρών, αλλά όχι και του ασβεστίου, που λαμβάνετε από αυτήν την ομάδα τροφίμων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου