Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012





Το περιστατικό σημειώθηκε σε γυμνάσιο της...
Βιτσέντσα, μιας πόλης 115.000 κατοίκων στη Βορειοανατολική Ιταλία. Όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η διεύθυνση του σχολείου αρνήθηκε να παράσχει εξηγήσεις για το γεγονός ότι το κορίτσι τιμωρήθηκε αυστηρότερα από το αγόρι.
Μέλη του διδακτικού προσωπικού ανέφεραν, υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστούν, ότι η 15χρονη «πλήρωσε» τη γενικότερη συμπεριφορά της, αντίθετα με το αγόρι στο οποίο φαίνεται ότι αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα, πάντως, δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την απόφαση. «Θα ήταν προτιμότερη μια παρατήρηση», σχολίασε ο Μικέλε Ορέτσι, εκπρόσωπος της ιταλικής Ένωσης Φοιτητών, ενώ η Σοφία Σαμπατίνο, συντονίστρια του ιταλικού δικτύου των Φοιτητών, τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ενημέρωση στα σχολεία για ένα ακανθώδες θέμα όπως είναι αυτό του σεξ στην εφηβική ηλικία. «Η απόφαση να τιμωρηθούν με διαφορετικές ποινές δύο έφηβοι που έκαναν σεξ στο σχολείο είναι ακατανόητη. Και οι δύο είχαν πλήρη επίγνωση αυτού που έκαναν κι έπρεπε να τιμωρηθούν με τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε η ίδια.

protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: