ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποσχέθηκε έναν «άνευ προηγουμένου» επανεξοπλισμό της χώρας, λέγοντας ότι αυτός καθίσταται αναγκαίος λόγω κυρίως της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Σε άρθρο του που δημοσιεύει η επίσημη εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta, ο Βλ.Πούτιν θέτει ως προτεραιότητα την ανάγκη να δοθεί απάντηση στην ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
«Η εποχή απαιτεί μια πολιτική προσηλωμένη στην ανάπτυξη του συστήματος αεροπορικής και διαστημικής άμυνας της χώρας. Σε αυτό μας ωθεί η πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας» γράφει ο Πούτιν.
 «Συνολικά 23 δισεκατομμύρια ρούβλια (590 δισεκατομμύρια ευρώ) θα δαπανηθούν για τον σκοπό αυτό (τον επανεξοπλισμό) την προσεχή δεκαετία» προσθέτει ο Ρώσος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να γίνει λόγος για «υπερβολικό πατριωτισμό».
 «Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος είναι ένα βάρος για την οικονομία, ένα αξεπέραστο φορτίο που είχε εκείνη την εποχή καταστρέψει τη Σοβιετική Ένωση. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος» γράφει ο υποψήφιος για την προεδρία Πούτιν.
 «Η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος θα γίνει όχημα για την ανάπτυξη ποικίλων τομέων» προσθέτει ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας που -παρά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις- θεωρείται το μεγάλο φαβορί των εκλογών της 4ης Μαρτίου.