Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012


Το "Sorry I' m Greek" δια χειρός Λάκη Λαζόπουλου θα ακουστεί σε όλον τον κόσμο

Ταξιδεύοντας σε επτά ευρωπαικές πόλεις, αλλά και σε Η.Π.Α και Αυστραλία, ο Λάκης Λαζόπουλος και η σάτυρά του θα φωνάξουν σε όλους "Sorry I' m Greek", μέσα από μια παράσταση που θα ξεκινήσει το Μάιο.Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Καραμανλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και άλλοι πολιτικοί θα είναι τα πρόσωπα που θα σατυρίσει ο Λάκης Λαζόπουλος μέσα από την παράσταση που θα φέρει το όνομα "Sorry I' m Greek",  θέλoντας να αποδείξει μέσα από τις ερμηνείες του ότι οι Έλληνες μπορούν να μιλούν και να ακούγονται ακόμα. 
Μέσα από δέκα ρόλους -γνωστούς αλλά και καινούργιους- θα παρουσιαστεί η ελληνική πραγματικότητα δια χειρός Λάκη Λαζόπουλου, και μέσα από το "ταξίδι" της θα εισακουσθεί σε όλη την Ευρώπη -και όχι μόνο.
Το "Sorry I' m Greek" παρουσιάζει και ταυτόχρονα εξηγεί όχι μόνο αυτά που χάνονται από τον τόπο και τα σπίτια μας, αλλά και από εμάς τους ίδιους με πολιτική χροιά που δεν αναζητά τις ψήφους αλλά ειλικρίνεια. Το κούρεμα του χρέους, το Μνημόνιο και η τρόικα, έννοιες που έχουν μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο του Έλληνα, θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση του Λάκη.
 Έχοντας στο πλάι του 4 μουσικούς και 4 χορευτές ο Λάκης Λαζόπουλος έχει προγραμματίσει να κάνει την πρώτη παρουσίαση του έργου στις 12 Μαΐου στο Ντίσελντορφ και θα συνεχίσει στις 14 Μαΐου στη Νυρεμβέργη, 16 Μαΐου στο Μόναχο, 17 Μαΐου στη Φρανκφούρτη, 19 Μαΐου στη Στουτγκάρδη, 22 Μαΐου στο Παρίσι, 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες, 26 Μαΐου στη Ζυρίχη, 27 Μαΐου και πάλι στη Στουτγκάρδη, 29 Μαΐου στο Λονδίνο, 1η Ιουνίου Στοκχόλμη και στην συνέχεια θα καταλήξει στην Κύπρο, όπου θα κλείσει και τον κύκλο της. Η τιμή των εισιτηρίων θα ξεκινά από 26 ευρώ.



Αμέσως μετά την Ευρώπη ο Λαζόπουλος θα περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να παρουσιάσει το έργο του στην Αμερική, με έναν αριθμό παραστάσεων που δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Θα περάσει σίγουρα από το Σικάγο και τη Βοστόνη, ενώ πιθανή είναι και μία παράσταση στη Νέα Υόρκη. 
Μετά την Αμερική, ακολουθεί η Αυστραλία με παραστάσεις σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του Έλληνα δημιουργού, την πρώτη του στο εξωτερικό.
 Οι Έλληνες λοιπόν θα μιλήσουν και θα εξηγήσουν την εντός της Ελλάδος κατάσταση, αλλά θα μιλήσουν και για τη χώρα που θα φτιάξουν. Τα βασικά συστατικά θα είναι το χιούμορ, η σάτιρα αλλά και η αλήθεια . Για τους ξενόγλωσσους θεατές θα υπάρχουν υπέρτιτλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: