Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Υπό καταρρακτώδη βροχή ο αγιασμός και τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Θανάση Τσιφοδήμου χθες στο Λιτόχωρο

ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΕΙΠΕ “ΟΧΙ” ΣΤΟ ΓΚΡΙΖΟ





Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την καταρρακτώδη βροχή, εκατοντάδες πολίτες αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δημάρχου Λιτοχώρου και υποψηφίου Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Θανάση Τσιφοδήμου και τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή αγιασμού του εκλογικού κέντρου της «Κίνησης Ευθύνης» στο Λιτόχωρο. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ.
Θανάσης Μπίντας, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Θεόδωρος Αγοραστός, Πασχάλης Μπασδάρας, Δημήτρης Μπέης και Αλέξανδρος Βουτσάς.




Χαρακτηριστικά ο Θανάσης Τσιφοδήμος είπε:

Κατέρχομαι στις εκλογές, γιατί πιστεύω πως τα τελευταία 4 χρόνια ως Δήμαρχος Λιτοχώρου, προσέφερα σημαντικό έργο, το οποίο και αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί, για όλους πλέον τους δημότες του νέου Δήμου. Θεωρώ, ακόμη, πως οι παρακαταθήκες που πήρα, από το περιβάλλον που μεγάλωσα, μου δίνουν το δικαίωμα να κάνω αυτήν την επιλογή. Διάθεση προσφοράς με ανιδιοτέλεια και διαφάνεια, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς σκιές, χωρίς κληρονομικά χαρακτηριστικά αποτελούν τα γνωρίσματα της έως τώρα διαδρομής μου.

Αναφερόμενος στον κ. Παπαθανασίου είπε:

Αυτό που μένει να μάθουμε είναι γιατί έβαλε σε περιπέτειες την παράταξη που τον ανέδειξε και πολύ περισσότερο γιατί ταλαιπωρεί την ούτως ή άλλως πολύπαθη πολιτική μας ζωή. Αναφαίρετο δικαίωμά του. Δεν είναι όμως δικαίωμά του η στρέβλωση της αλήθειας και η σπίλωση ανθρώπων που μόνη τους φιλοδοξία έχουν το καλό αυτού του τόπου.

Δηλώνω ότι στην περίπτωση που εκλεγώ δήμαρχος η Δ.Ε.Α.Λ. θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή διεκδικώντας τα διαφυγόντα κέρδη. Αυτός ή ο όποιος αντικαταστατής του θα πράξει το ίδιο;

Βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, όπως πάντα, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, χωρίς συστατικές επιστολές και πλεονασματικές εισηγήσεις, αφού με ξέρετε και σας ξέρω καλά. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τη σταθερή μου πορεία, την ανυποχώρητή μου στάση σε ζητήματα αρχών και ιδεών, τις ισότιμες σχέσεις που για καιρό μαζί δημιουργούμε. Ξέρετε ότι εγώ, εσείς, εμείς ποτέ δεν αλλάξαμε. Και κυρίως ποτέ δεν ανταλλάξαμε. Γι’ αυτό καταφέραμε να κάνουμε διαχρονικά τη μεγάλη υπέρβαση, χτίζοντας πάνω σε στιβαρές ανιδιοτελείς και διαπροσωπικές βάσεις μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης που αναπτύξαμε.

Δεν διστάζω να σας πω, πως διεκδικώ την ψήφο σας χωρίς οικογενειακή και πολιτική προίκα, δεν διστάζω να σας πω πως είμαι ένας από σας, ότι δούλεψα στο χωράφι, ότι βοήθησα στο τσαγκάρικο του πατέρα μου και ότι παλεύω για τις ιδέες μου και σας ζητώ να με στηρίξετε στην νέα μου προσπάθεια , σε μια Πορεία Ευθύνης, στην Κίνηση Ευθύνης. Αυτή είναι η «Κίνηση Ευθύνης». Αυτό το εγχείρημα αναλαμβάνουμε. Για αυτόν τον στόχο θα αγωνιστούμε. Και θα πετύχουμε.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές του δεσμεύσεις για το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων, τη διοικητική ανασυγκρότηση του νέου Δήμου, τις προτάσεις του για την τουριστική ανάπτυξη και τις υποδομές. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Η περιοχή μας, με έναν πλούτο αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς έχει ένα τεράστιο μήκος ακτογραμμής έχει τον Όλυμπο - βουνό των μύθων και των θρύλων με παγκόσμια εμβέλεια, έχει τέλος έναν πλούτο ποικιλομορφίας τοπίου. Έχει δηλαδή, όλα μαζί τα χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Και αυτό αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: