Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ «ΔΑΝΙΟΛΕΙΑ 2010»

Την Κυριακή 24/10 πραγματοποιήθηκαν στη Θεσ/νίκη στο πλαίσιο των 20ων ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΩΝ, με συνδιοργάνωση του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης και του Δήμου Θεσσαλονίκης οι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας «ΔΑΝΙΟΛΕΙΑ 2010» αφιερωμένοι στη μνήμη του πλωτάρχη του Πολεμικού μας Ναυτικού, Αντώνη Δανιόλου, ο οποίος ως ύπαρχος του υποβρυχίου Τρίτων, έπεσε ηρωικά μαχόμενος, στις 16/11/1942 μαζί με άλλους 19 αξιωματικούς και ναύτες, στο βυθό των στενών του Καφηρέα.


Οι αγώνες συγκέντρωσαν αθλητές από 13 συλλόγους από όλη την Ελλάδα και από την Κύπρο, που πήραν μέρος σε 11 αγωνίσματα, ενώ έγινε και αγωνιστική επίδειξη από αθλητές με ειδικές ανάγκες.

Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν 10 αθλητές σε 6 αγωνίσματα και κατέκτησαν 3
αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο. Πιο συγκεκριμένα, αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλήτριες Νικολαΐδου Δέσποινα και Μαρανή Νίκη στο διπλό σκιφ κορασίδων, που έχασαν το χρυσό μετάλλιο για κλάσματα δευτερολέπτου, καθώς και οι Ρετζούλης Σωτήρης και Κλόγκιρι Χρήστος στο διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών και ο Κακούρης Νίκος στο σκιφ παίδων 12-14 ετών.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλητές Κωστόπουλος Γιάννης και Χαρισσόπουλος Αντώνης στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου εφήβων. Την τέταρτη θέση κατέλαβαν οι Καραμήτρος Θωμάς και Καζάκου Κιπριάν στο αγώνισμα δίκωπος παίδων, ενώ στο σκιφ ανδρών ο αθλητής Κλόγκιρι Αλέξανδρος τερμάτισε 5ος στον προκριματικό και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

Την αποστολή συνόδεψαν ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. Παναγιώτης Σεϊτανίδης, η έφορος κωπηλασίας Σίσση Παρλίτση, οι προπονητές του τμήματος Μπικογιάννης Γιώργος και Φυτοπούλου Κατερίνα.

Με αυτούς τους αγώνες που ήταν οι τελευταίοι για το 2010, κλείνει μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, που κατατάχθηκε στην τρίτη θέση μεταξύ των ομίλων όλης της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: