Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΟΑΕΔ “απόκτηση εργασιακής εμπειρίας” 10.000 άνεργους, ηλικίας 16 έως 24 ετών

Ξεκίνησε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή επιχειρήσεων και εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την “απόκτηση εργασιακής εμπειρίας”, μέσω της απασχόλησης 10.000 ανέργων,
ηλικίας 16 έως 24 ετών, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας.


Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν σταδιακά άλλα επτά προγράμματα, που στόχο έχουν την ενίσχυση της απασχόλησης και την εξασφάλιση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας.
To νέο πρόγραμμα, που είναι στα πρότυπα του παλαιού stage διαφοροποιείται, σε σχέση με προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα, ως προς τα εξής σημεία:
-Απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα
-Παρέχει στους ωφελούμενους νέους μισθό και ασφάλιση
-Η χρονική του διάρκεια είναι συγκεκριμένη (6-12 μήνες)
-Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι νέοι ηλικίας 16-24 ετών
-Παρέχει ισχυρά κίνητρα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να μετατρέψουν την σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε σύμβαση εργασίας.
Ο ΟΑΕΔ καταβάλει ως επιχορήγηση το ποσό που αντιστοιχεί στο 100% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων για τους κλάδους σύνταξης, ασθενείας και επαγγελματικού κινδύνου του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ενώ οι εργοδότες καταβάλουν στους νέους με τους οποίους συνάπτουν σύμβαση εργασιακής εμπειρίας μισθό, ο οποίος αντιστοιχεί στο 80% του κατώτατου βασικού μισθού ή ημερομισθίου.
Το πρόγραμμα επιχορήγησης έχει διάρκεια 12 μήνες και παρέχει ισχυρά κίνητρα για επέκταση για 12 επιπλέον μήνες, ύστερα από την μετατροπή της σύμβασης απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε σύμβαση εργασίας. Έχει προϋπολογισμό 53.940.400 ευρώ για τα έτη 2010-2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: