Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Γ. Παπαθανασίου με γυναίκες στη Λεπτοκαρυά

Ευαισθησία στην αυτοδιοίκηση; Γυναίκες στα κοινά!


Με γυναίκες της Λεπτοκαρυάς συναντήθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, με στόχο, όπως είπε, να αναδειχθεί όχι μόνο η γυναικεία παρουσία στα κοινά αλλά και να προβληθεί η γυναικεία ευαισθησία στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση.

Παρά τη δυνατή βροχή, η συγκέντρωση αυτή έγινε σε νεανικό στέκι της Λεπτοκαρυάς που γέμισε από γυναικόκοσμο ενώ ορισμένες μανάδες έφεραν μαζί και τα παιδιά τους.



Γ. Παπαθανασίου: «Γυναίκες, υπέροχα και ευαίσθητα πλάσματα»



Μιλώντας για το θέμα αυτό ο κ. Παπαθανασίου πρόσθεσε ότι θα ήταν ευχής έργον να αυξηθεί η γυναικεία παρουσία στα κοινά, μακάρι οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι να συγκροτούν ψηφοδέλτια με
περισσότερες γυναίκες ανεξαρτήτως ποσοστώσεων και μακάρι οι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, να ψηφίζουν περισσότερες γυναίκες και να τις στέλνουν στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση αλλά και στη Βουλή.

«Γυναίκα σημαίνει ευαισθησία», τόνισε και συμπλήρωσε ότι είναι πλέον αίτημα των καιρών να υπάρχει ευαισθησία στην κοινωνία, στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον και αλλού.

Και σημείωσε ότι οι γυναίκες δεν είναι μόνο υπέροχα πλάσματα που ομορφαίνουν με την παρουσία τους τον κόσμο που ζούμε, είναι και πολύ ευαίσθητα πλάσματα και ως ιδιαίτερα ευαίσθητες που είναι, σίγουρα είναι και πάρα πολύ χρήσιμες στα κοινά, σ’ όποια παράταξη κι αν ανήκουν, σε όποιον συνδυασμό κι αν συμμετέχουν.

Είναι πολύ χρήσιμες, όπως είπε, με τις σκέψεις τους, τις δράσεις τους, τις εμπνεύσεις τους και την αγάπη τους για τον τόπο, ώστε να γίνει καλύτερη η περιοχή μας, για να γίνει καλύτερη η Μακεδονία μας και η Ελλάδα μας, είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επιπλέον ότι ο συνδυασμός του «Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία» είναι ένας συνδυασμός αξίων γυναικών, αξίων ανδρών αλλά και αξίων νέων ανθρώπων. Ευχαρίστησε δε τις γυναίκες που συμμετέχουν στο συνδυασμό του για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι δέχθηκαν να ενταχθούν στο συνδυασμό του χωρίς ο ίδιος ο κ. Παπαθανασίου να τις πιέσει.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δέχθηκαν να είναι στο συνδυασμό του παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που κάποιοι τοπικοί και κομματικοί παράγοντες άσκησαν σε βάρος ορισμένων γυναικών από αυτές, με στόχο «να κάνουν πίσω» και να μη συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια.

Ο κ. Παπαθανασίου ζήτησε συγγνώμη από κάποιες γυναίκες που ενώ του ζήτησαν να είναι στο συνδυασμό του, ο αριθμός των υποψηφίων είχε συμπληρωθεί και δεν ήταν δυνατόν σήμερα να είναι υποψήφιες. Είναι όμως, όπως ανέφερε, κοντά μας, είναι παρούσες και συντρέχουν στον αγώνα μας για να εκλεγεί ο συνδυασμός μας. Και η αναφορά αυτή προκάλεσε ζωηρά χειροκροτήματα.



Παρουσίαση Υποψηφίων Λεπτοκαρυάς


Στη συνέχεια, ο κ. Παπαθανασίου παρουσίασε τους Υποψηφίους Τοπικούς Συμβούλους της Λεπτοκαρυάς, άνδρες και γυναίκες:

Γιώργος Αγελαδάρης

Θεολογία Εμμανουηλίδου

Διονυσία Κουκάρα

Ευάγγελος Κουκάρας

Διονύσιος Χέδας

Ιωάννης Χέδας

Και ακολούθως, παρουσίασε τους Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Εκλογικής Περιφέρειας Ανατολικού Ολύμπου που προέρχονται από τη Λεπτοκαρυά, άνδρες και γυναίκα:

Δημήτρης Μυλωνέρος

Σοφία Νούλα

Στέλιος Νούλας

Αντώνης Χατζής



Οι γυναίκες υποψήφιες της Νότιας Πιερίας



Τέλος, πέρα από τις υποψήφιες της Λεπτοκαρυάς, Γίτσα Εμμανουηλίδου, Διονυσία Κουκάρα και Σοφία Νούλα, ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι υπάρχουν στη Νότια Πιερία και άλλες γυναίκες που είναι υποψήφιες και υπενθύμισε τα ονόματα υποψηφίων γυναικών της εκλογικής περιφέρειας Ανατολικού Ολύμπου.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις υποψήφιες στο Τοπικό Συμβούλιο Πλαταμώνα: Μιχωλού Ερασμία και Στρατσιάνη Κωνσταντίνα, την υποψήφια στο Τοπικό Συμβούλιο Παντελεήμονα: Γκαρά Βασιλική, την υποψήφια στο Τοπικό Συμβούλιο Πόρων: Μπουζιώτα Χριστίνα καθώς επίσης και την υποψήφια στο Τοπικό Συμβούλιο Σκοτίνας: Πινακά Ελένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: