Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΦΕΣΣΟ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ:


ΜΑΖΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ


Στη Νέα Έφεσσο και στον Πλαταμώνα βρέθηκε το διήμερο ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Θανάσης Τσιφοδήμος, όπου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το κρύο των τελευταίων ημερών έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους των περιοχών.

Απόσπασμα ομιλίας Πλαταμώνα (ξενοδοχείο «ΔΙΑΣ»):

Είναι για μένα μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, ανάμεσα σε ανθρώπους με τους οποίους με συνδέουν πολλές καλές στιγμές. Δεν ξεχνώ ότι σημαντικό μέρος της επαγγελματικής μου διαδρομής το πέρασα ανάμεσά σας, είτε ως καθηγητής στο φροντιστήριο είτε ως καθηγητής στο Γυμνάσιο Πλαταμώνα. Αισθάνομαι λοιπόν εδώ, στον Πλαταμώνα, ότι βρίσκομαι μεταξύ γνωστών και φίλων.

Σήμερα όμως βρίσκομαι εδώ και με μια νέα μου ιδιότητα, με την ιδιότητα του υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Είμαι λοιπόν σήμερα μπροστά σας, μπροστά σε ανθρώπους με τους οποίους προσωπικά εγώ ,αλλά και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μου θέλαμε να είμαστε συνδημότες, από την πρώτη κιόλας αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Καποδίστρια το 1998. Βέβαια , όπως όλοι γνωρίζετε, κάποιοι απέτρεψαν αυτήν την εξέλιξη, κάποιοι , που σήμερα είναι φανατικοί υπέρμαχοί της και θέλουν να την υπηρετήσουν.

Η «Κίνηση Ευθύνης» γίνεται καθημερινά κίνηση συνευθύνης. Όλος αυτός ο δημόσιος διάλογος που αναπτύξαμε τον τελευταίο μήνα εξελίσσεται σε συμβόλαιο τιμής μεταξύ μας, και στη δική μου συνείδηση προσλαμβάνεται ως εντολή. Εντολή για δημοκρατία και διαφάνεια, εντολή για αποτελεσματική αντιμετώπιση των υπαρκτών προκλήσεων του νέου μας μεγάλου δήμου.

Διεκδικώ την εμπιστοσύνη σας γιατί πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια ως δήμαρχος Λιτοχώρου , προσέφερα σημαντικό έργο, το οποίο αξίζει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί για όλους πλέον τους δημότες του νέου μας δήμου. Όλοι γνωρίζουν ότι η πολιτική διαδρομή μου δεν έχει εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, δεν έχει σκιές , δεν έχει κληρονομικά χαρακτηριστικά. Είμαι κι εγώ ένας από εσάς, κι όχι ένας επαγγελματίας της πολιτικής για εσάς. Πιστεύουμε πολύ περισσότερο ότι η πολιτική δεν πρέπει να είναι επάγγελμα, δεν πρέπει να είναι μία ακόμη ευκαιρία μετά από αποτυχημένες υποψηφιότητες είτε στη θέση του βουλευτή είτε στη θέση του νομάρχη. Με άλλα λόγια , δεν αναζητώ κάθε φορά καινούριο ρόλο. Η δική μου πορεία είναι μόνο στην αυτοδιοίκηση. Αυτήν υπηρέτησα έως τώρα και αυτήν σκοπεύω να υπηρετήσω ως αυριανός δήμαρχος του δήμου Δίου – Ολύμπου.

Μιλήσαμε με πολλούς από σας, διαβάσαμε στα έντυπα που μας στείλατε τις γνώμες σας , τις ιδέες σας, τα προβλήματά σας και διαμορφώσαμε το πλαίσιο διαχείρισης που αφορά αυτήν τη νέα, μεγάλη διοικητική ενότητα της περιοχής μας. Έχουμε πια σχεδιάσει την επόμενη μέρα.

Η περιοχή μας, με έναν πλούτο αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς έχει ένα τεράστιο μήκος ακτογραμμής, έχει τον Όλυμπο- βουνό των μύθων και των θρύλων με παγκόσμια εμβέλεια, έχει τέλος ποικιλομορφία τοπίου. Έχει δηλαδή, όλα μαζί τα χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Και αυτό αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Η ανάπτυξη και ευημερία του νέου Δήμου περνάει μέσα από τη συνολική θεώρηση του τουριστικού σχεδιασμού. Οι αρχαιότητες του Δίου, τα Λείβηθρα, το κάστρο του Πλαταμώνα, οι οικισμοί του Παλαιού Παντελεήμονα, της Σκοτίνας και των Πόρων συνιστούν μια θαυμάσια ενότητα για τους επισκέπτες μας που μπορούν απολαύσουν το μεγαλείο του ορεινού τουρισμού στο βουνό των Θεών και την απόλαυση στο απέραντο γαλάζιο των ακτών μας. Τρεις , κατά την άποψή μου, είναι οι άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούμε.

Α) Η διοικητική ανασυγκρότηση του νέου Δήμου.

Β) Οι υποδομές και η χάραξη τουριστικού σχεδιασμού του νέου δήμου

Γ)Η αγροτική ανάπτυξη και πολιτική, κυρίως για το βόρειο τμήμα του νέου δήμου.

Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι:

Α) Η εγκατάσταση μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου σε εγκαταστάσεις του ΒΙ.ΠΑ. Λιτοχώρου, που θα εξασφαλίσει στο νέο Δήμο σημαντικά έσοδα και θέσεις εργασίας.

Β) Η αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Νότιας Πιερίας. Συντάσσεται ήδη μελέτη, που προβλέπει ότι η απορροή των επεξεργασμένων λυμάτων να διατίθεται για άρδευση αγροτικών καλλιεργειών αντί να κατευθύνεται στη θάλασσα, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Γ) Η άμεση ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Ανατολικού Ολύμπου.

Δ) Η οργάνωση εσωτερικής Δημοτικής Συγκοινωνίας σε όλη την έκταση του νέου μας Δήμου.

Ε) Η βελτίωση της σχολικής στέγης με την ανέγερση νέων μονάδων (όπου αυτές απαιτούνται), καθώς και η επέκταση- βελτίωση των υφισταμένων.

στ) Η αντιμετώπιση πολλών μικρότερων προβλημάτων που σήμερα δυσχεραίνουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας και των οποίων ο αναπτυξιακός σχεδιασμός μπορεί να δώσει πνοή στο νέο Δήμο.

Θα ενισχύσουμε καταξιωμένους θεσμούς και δράσεις όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου, το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, το Μαραθώνιο Ολύμπου (Olympus Marathon), θα θέσουμε σε λειτουργία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Εθνικού Δρυμού και θα αξιοποιήσουμε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτα όπως το κάμπινγκ της Σκοτίνας .

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα , ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας, σοβαρά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της βαριάς βιομηχανίας της περιοχής μας, που είναι ο τουρισμός. Θα αντιμετωπίσουμε και όπου είναι δυνατόν θα μειώσουμε τα αυξημένα τέλη στα τραπεζοκαθίσματα, εδώ , στο νότιο τμήμα του δήμου μας.

Δεν επιτρέπεται, να υπάρχουν κόστη υδροδότησης της τάξεως των 1000 ευρώ σε μια περιοχή με πλούσια υδάτινα αποθέματα. Είναι στις προθέσεις μας και θα γίνει άμεσα ο εξορθολογισμός των δημοτικών τελών, ύδρευσης – αποχέτευσης και ενοικίασης χώρου παραλίας. Τέλος, εδώ στον Πλαταμώνα, επιβάλλεται να γίνει η άμεση ολοκλήρωση των εσωτερικών δικτύων.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, προσηλωμένοι στα μηνύματα των καιρών για ανάπτυξη που σέβεται τα δικαιώματα των επόμενων γενεών θα διαχειριστούμε τους φυσικούς πόρους του νέου μας Δήμου και θα τους καταστήσουμε πηγή ευημερίας για τους Δημότες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: