Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

81 ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, μεταφραστές -διερμηνείς στην ΕΛ.ΑΣ.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας θα προχωρήσει στην έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη με σύμβαση μίσθωσης έργου, διάρκειας έξι μηνών, 81 υπαλλήλων.
Οι προσλήψεις αφορούν 27 ψυχολόγους, 27 κοινωνικούς λειτουργούς και 27 μεταφραστές- διερμηνείς για τη διεύθυνση αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συμβάσεις διέπονται από τις διατάξεις:


«Για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου από υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα με φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 681 κ.ε. του Αστικού Κώδικα ή με άλλες ειδικές διατάξεις, απαιτείται η προηγούμενη έκδοση κοινής απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού, με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των προσώπων που θα απασχοληθούν, το συγκεκριμένο έργο που θα εκτελέσουν, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολική ή τμηματική παράδοση του έργου, το συνολικό ποσό της αμοιβής του αναδόχου, ο τόπος εκτέλεσης του έργου, καθώς και ότι το έργο δεν ανάγεται στον κύκλο των συνήθων καθηκόντων των υπαλλήλων του οικείου φορέα και αιτιολογία για τους λόγους που δεν μπορεί να εκτελεστεί από υπαλλήλους του.

Με τη σύμβαση μίσθωσης έργου καθορίζονται οι τυχόν αναγκαίοι όροι και κάθε λεπτομέρεια, σχετικώς με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του αναδόχου. Σύμβαση μίσθωσης έργου που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι αυτοδικαίως και καθ’ ολοκληρίαν άκυρη.
Επίσης με νεότερη διάταξη ορίζεται ότι:
Δεν επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής εξυπηρέτησης του φορέα.
Η επιλογή των προσώπων που θα εκτελέσουν το έργο με αντίστοιχη σύμβαση γίνεται από την οικεία υπηρεσία ή τον φορέα με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων που ορίζουν τα κριτήρια επιλογής του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύουν.
Κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου απαιτείται βεβαίωση του ΑΣΕΠ ότι πρόκειται για γνήσια σύμβαση έργου που δεν υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία και δεν καλύπτονται με αυτή πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Αντικείμενο του έργου των συμβασιούχων σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση για τις προσλήψεις είναι για τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε αλλοδαπούς κρατούμενους, των δε μεταφραστών-διερμηνέων είναι η μετάφραση εγγράφων και η διερμηνεία κατά τη διάρκεια εξέτασης-ταυτοποίησης των αλλοδαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: