Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Συγκίνηση στο Λιτόχωρο, για άλλη μια φορά, στην ομιλία του νικητή των εκλογών α’ γύρου, Γ. Παπαθανασίου.

Συγκίνηση στο Λιτόχωρο, για άλλη μια φορά, στην ομιλία του νικητή των εκλογών α’ γύρου, Γ. Παπαθανασίου.


Μήνυμα νίκης και ελπίδας

* Στις μέρες που πέρασαν, μίλησαν πολλοί και είπαν πολλά. Μίλησε όμως και ο λαός, με την ψήφο του.

* Εσείς, αγαπητοί μου φίλοι, μας κατατάξατε πρώτους στο εκλογικό αποτέλεσμα, πρώτους στη συνείδησή σας, πρώτους στην καρδιά σας. Σας ευχαριστούμε και πάλι.



Συγκινητικές στιγμές έζησε, για μια ακόμη φορά, ο νικητής των εκλογών του α’ γύρου, Γιώργος
Παπαθανασίου, τόσο κατά τη διάρκεια της μεγάλης ανοιχτής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου, όσο και μετά.



Ήταν η δεύτερη ομιλία του στην «πόλη των θεών» μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο. Ήταν μια ομιλία με έναν έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα αφού έχοντας απέναντί του χιλιάδες συντοπίτες του, αλλά όχι μόνο, άνοιξε εκ νέου την καρδιά του και τους μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Λιτοχώρου, του Δίου και του Ανατολικού Ολύμπου.

Γι αυτό και μετά το τέλος της ομιλίας του αρκετοί πολίτες από τους τρεις δήμους τον πλησίασαν δακρυσμένοι για να του ευχηθούν και να τον διαβεβαιώσουν ότι την Κυριακή 14/11 θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.

Η συγκέντρωση, όπως έλεγαν αρκετοί που την παρακολούθησαν, ήταν πολύ μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη φορά (Πέμπτη 4/11/2010). Ήταν μια ζωντανή συγκέντρωση και με μεγάλο ενδιαφέρον, επειδή ακριβώς εδώ και πολλές εβδομάδες είχε αναπτυχθεί μια έντονη πολεμική εναντίον του Γιώργου Παπαθανασίου, του επί 16 χρόνια δημάρχου στην πόλη των θεών.



Ο Γ. Παπαθανασίου



Η ομιλία του κ. Παπαθανασίου αυτή τη φορά ήταν σύντομη και μεταξύ των άλλων που είπε, ανέφερε και τα εξής: «Στις μέρες που πέρασαν, μίλησαν πολλοί και είπαν πολλά, όπως ήταν αναμενόμενο σε μια σκληρή εκλογική μάχη. Ειπώθηκαν και πράγματα καθ’ υπερβολήν. Ίσως κι εγώ να μίλησα καθ’ υπερβολήν για τους ανθυποψηφίους μου σε κάποιες αποστροφές των ομιλιών μου. Λίγο η ένταση των ημερών, λίγο η πίστη του καθενός σ’ αυτό που θεωρεί πως με συνέπεια υπηρετεί, προκαλούν ένα σκηνικό έντασης που απαξιώνει τον πολιτικό λόγο.

Σήμερα, με την απόσταση αυτών των λίγων ημερών που μεσολάβησαν, αποτιμούμε με μεγαλύτερη νηφαλιότητα τα πράγματα και πορευόμαστε όλοι στις κάλπες όχι για να δώσουμε μηνύματα αυτή τη φορά αλλά για να επιλέξουμε οριστικά και αμετάκλητα το δήμαρχο που θα κυβερνήσει τον τόπο για μια τετραετία.

Στις μέρες που πέρασαν, μίλησαν πολλοί και είπαν πολλά. Μίλησε όμως και ο λαός. Μιλήσατε εσείς αγαπητοί μου φίλοι, και κατατάξατε το συνδυασμό μας πρώτο στο εκλογικό αποτέλεσμα, πρώτο στη συνείδησή σας, πρώτο στην καρδιά σας. Σας ευχαριστούμε και πάλι.

Και σας λέμε, από την καρδιά μας, ότι θα ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας δείξατε, στην εμπιστοσύνη που μεθαύριο την Κυριακή θα προέρχεται από όλους μαζί. Κι απ’ όσους ήταν και προχθές μαζί μας, μα προπαντός από εκείνους που για κάποιους λόγους είχαν διαφορετική επιλογή, την οποία τιμούμε και εκτιμούμε, αναγνωρίζοντας λάθη και παραλείψεις μας στα χρόνια που διοικήσαμε το δήμο Λιτοχώρου. Αφού αλάνθαστος είναι μόνον εκείνος που δεν πράττει.

Ζητούμε με τη σειρά μας από όλους εσάς σήμερα να αναγνωρίσετε με το χέρι στην καρδιά το τεράστιο έργο που επιτελέσαμε στο δήμο Λιτοχώρου. Και να πιστέψτε βαθιά πως στο νέο δήμο Δίου – Ολύμπου θα πραγματοποιήσουμε ακόμη μεγαλύτερο, ακόμη πιο σπουδαίο.

Σας το εγγυάται η γνώση μας, η εμπειρία μας, η αγωνιστικότητά μας, η προσωπικότητά μας, όπως εσείς την ξέρετε»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: