Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΕΝΔΥΣΗ 110 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «SUNOVIS» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ 110 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «SUNOVIS» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ

Υπογράφηκε χθες μεταξύ του δήμου Δίου και της Γερμανικής εταιρείας «Sunovis» συμβόλαιο συνεργασίας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής εξαρτημάτων (πάνελ) για τον εξοπλισμό φωτοβολταϊκών πάρκων. Ο προϋπολογισμός του εργοστασίου ανέρχεται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση του δήμου στην περιοχή «Ρόγγια», συνολικής έκτασης 117 στρεμμάτων. Η κατασκευή του εργοστασίου ξεκινά τον Ιανουάριο του 2011, θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία εντός δύο ετών και θα απασχολήσει 300 τουλάχιστον εργαζομένους.


Το συμβόλαιο υπέγραψαν στο Δημαρχείο του Δίου, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας κ. W. Deuring, παρουσία των εκπροσώπων της εταιρείας S. Baldauf, G. Huder, R. Peterka, P. Schodl, του προέδρου του Δ.Σ του δήμου Δίου κ. Λάμπρου και των αντιδημάρχων κ. Βούλγαρη, κ. Σαμαρά, κας Τσιμήτρη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος δήλωσε: « Ο στόχος μας να προσελκύσουμε επενδυτές στην περιοχή μας και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας επέφερε θετικά αποτελέσματα. Πάνω από 300 θέσεις εργασίας δημιουργούνται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Βροντούς. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η ολοκλήρωση της θητείας μου ως δήμαρχος, συμπίπτει με μια τόσο σοβαρή επένδυση στο δήμο μας, που δεν είναι βέβαια η μοναδική.»

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας κ. W. Deuzing. «Συγχαίρω τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου για την άψογη συνεργασία μας, γεγονός που συνετέλεσε να επιλέξουμε τον συγκεκριμένο δήμο και να κάνουμε αυτή την επένδυση. Στα σχέδιά μας είναι επίσης η δημιουργία του μεγαλύτερου στην Ευρώπη φωτοβολταϊκού πάρκου, στην περιοχή του δήμου Δίου, καθώς και σχολή για την μετάδοση τεχνογνωσίας στα θέματα ηλιακής ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: