Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Εκατοντάδες πολίτες έστειλαν μήνυμα νίκης του Θανάση Τσιφοδήμου από την Καρίτσα:


Εκατοντάδες πολίτες έστειλαν μήνυμα νίκης του Θανάση Τσιφοδήμου από την Καρίτσα:

 

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ

 

Μια μεγάλη πλειοψηφική αγκαλιά δημιουργήθηκε εχθές στην κεντρική πλατεία της Καρίτσας, όπου εκατοντάδες πολίτες απ’ όλες τις κοινωνικές διαστρωματώσεις, δημότες που προέρχονται απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους και κάτοικοι από κάθε μετερίζι δήλωσαν «παρών» στο κάλεσμα νίκης του Δημάρχου Λιτοχώρου και υποψηφίου Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Θανάση Τσιφοδήμου. «Η Καρίτσα δείχνει τη νίκη – Κανείς δεν αμφιβάλει γι’ αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Τσιφοδήμος ξεκινώντας την ομιλία του καταχειροκροτούμενος από το συγκεντρωμένο πλήθος.
Ο Θανάσης Τσιφοδήμος επανέλαβε την τοποθέτησή του για την τάση των κοινωνιών από το 1998 κιόλας και το σχέδιο «Καποδίστριας» όταν είπε: Είμαι μπροστά σας, σήμερα εδώ στην Καρίτσα,  μπροστά σε ανθρώπους με τους οποίους προσωπικά εγώ ,αλλά και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μου θέλαμε να είμαστε, όχι μόνο φίλοι αλλά και  συνδημότες, από την  πρώτη κιόλας αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Καποδίστρια το 1998. Γνωρίζετε όμως, ότι κάποιοι  δεν επέτρεψαν αυτήν την εξέλιξη, κάποιοι, που σήμερα είναι φανατικοί υπέρμαχοί της και  θέλουν να την υπηρετήσουν.
Το Λιτόχωρο, ήθελε από τότε την διοικητική ένωση με τους γειτονικούς δήμους. Ήθελε να είναι μαζί με ανθρώπους με τους οποίους  ζούσαμε και   δουλέψαμε μαζί . Δεν ξεχνούμε  ποτέ ότι πολλοί επαγγελματίες του Λιτοχώρου, έφαγαν ψωμί στην Καρίτσα.
Και τότε λοιπόν, υπήρχαν «ψυχές και άνθρωποι» που ήθελαν να ενωθούν,  όχι μόνο στα λόγια όπως  σήμερα  διακηρύσσεται , αλλά και στην πράξη.  Αν τότε αυτό  συνέβαινε, σήμερα για όλους θα ήταν καλύτερα.
Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα, αυτοί που τότε εμπόδισαν την ένωση, αυτοί που τότε, ενώ μπορούσαν δεν ήθελαν να είμαστε μαζί. Και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους για εκείνη τους την απόφαση. Για να μην πω ότι πρέπει να ζητήσουν και συγγνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: