Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Γλέζος: Να συμπορευτούν οι αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις



Για το κάλεσμά του προς τους αριστερούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν Λαϊκή Ενότητα ή ΚΚΕ, μίλησε ο Μανώλης Γλέζος.


Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΛΑΕ, "οι αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις σήμερα που έχουν δυνατότητα να εκλέξουν βουλευτές είναι δύο", η Λαϊκή Ενότητα και το ΚΚΕ, και "δεν πρέπει να υπονομεύει η μία την άλλη, να αντιστρατεύεται η μία την άλλη, να πολεμά ή μια την άλλη και πρέπει από κοινού να απευθύνονται στο λαό".


Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς υπογράμμισε την ανάγκη συμπόρευσης αυτών των δυνάμεων, παρά τις διαφορές τους, σημειώνοντας πως ο στόχος τους είναι κοινός, καθώς πολεμούν και οι δύο τα μνημόνια.

"Πρέπει να συμπορευόμαστε γιατί ο στόχος είναι κοινός, η διαχωριστική γραμμή είναι τα μνημόνια. Δεν θα πρέπει να πολεμιούνται μεταξύ τους οι αριστερές δυνάμεις που πολεμούν τα μνημόνια", είπε ο ίδιος.

Ο πρώην ευρωβουλευτής, μιλώντας στο Mega, δήλωσε, ακόμη, ότι συμπορεύεται με τη Λαϊκή Ενότητα, γιατί η ΛΑΕ είναι η προϋπόθεση, προκειμένου να έρθει ο λαός στην εξουσία.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο μνημόνιο, υπογράμμισε ότι "δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας νους ανοιχτός που να λέει ότι πρέπει ντε και καλά να υποταχθούμε στους ξένους".

"Η ιστορία ότι τάχα μου θα είχαμε συνέπεια το Grexit είναι αστεία. Αν είχαν αποφασίσει να μας βγάλουν από την ευρωζώνη θα το είχαν κάνει αλλά δεν τους συμφέρει", υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής και διερωτήθηκε γιατί ο Αλ. Τσίπρας δεν εκμεταλλεύτηκε τόσο αυτό όσο και την δική του πρόταση για "ανακωχή ενός χρόνου".

ΠΗΓΗ: megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια: