Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

«Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ» Με'ι'μαράκης: Πονηρούλης ο Τσίπρας, μετέθεσε τις πληρωμές μετεκλογικά

Με'ι'μαράκης: Πονηρούλης ο Τσίπρας, μετέθεσε τις πληρωμές μετεκλογικά
Τις βολές του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για την επιμονή του στα περί συνεννόησης την επομένη των εκλογών απέκρουσε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, διαψεύδοντας κατηγορηματικό ότι η συνεννόηση δεν είναι κόλπο εξυπνάδας και τακτικής.

Επικαλούμενος την προηγούμενη θητεία του ως πρόεδρος της Βουλής, στη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, κατάφερε να συνθέσει απόψεις και για πρώτη φορά υπήρξε τρικομματική συμφωνία, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι έχουμε μπροστά μας πλέον τρία ωφέλιμα χρόνια, χωρίς εκλογές, τα οποία προσφέρονται για συνεννόηση με σκοπό την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, κάνοντας λόγο για την "τελευταία ευκαιρία της χώρας».

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην πρωινή εκπομπή του Αnt1 επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας και πάλι χαρακτηρισμούς όπως το «πονηρούλης».
«Πάμε σε εκλογές που είναι καθοριστικές για το μέλλον του τόπου και το πλαίσιο ήρθε ως κατεπείγον στις 14 Αυγούστου. Οι πολίτες ακόμη δεν ξέρουν ποιο είναι το πλαίσιο που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας και πιθανόν θα αιφνιδιαστούν μετά τις κάλπες. Άρα ο πονηρούλης γι'αυτό το έκανε. Μετέθεσε όλες τις πληρωμές που έχουν οι πολίτες για Οκτώβριο - Νοέμβριο - Δεκέμβριο, τα έσοδα έχουν πάει πίσω πάνω από 5 δισ. απ΄ο,τι ακούω και πάει και για εκλογές εξπρές για να μη μάθουν οι πολίτες τι ψήφισε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε ακόμη τα περί αναζήτησης «αυτοφωράκια», λέγοντας για τον Αλέξη Τσίπρα: «Έφερε τη συμφωνία. Σου λέει εγώ είμαι 40 χρονών, να βρούμε κάποιον να την υλοποιήσει και μετά ξαναβλέπουμε. Ωραία πολιτική αντίληψη είναι αυτή. Ωραία αριστερή ηθική».
Απαντώντας, δε, στην κριτική για τη χρήση της συγκεκριμένης λέξης είπε:
«Ο αυτοφωράκιας που είπα είναι μια νομική αργκό. Εγώ ξέρετε ότι δικηγορώ και όταν έφυγα από πρόεδρος της Βουλής ξανάνοιξα το δικηγορικό μου γραφείο. Είναι πολύ φυσικό για έναν που δικηγορεί και χρησιμοποιεί μια ρητορική τέτοια να χρησιμοποιήσει και την αργκό. Ο κ. Τσίπρας ίσως δεν ήξερε. Δεν έχει κολλήσει ένσημα ο άνθρωπος, δεν έχει καταλάβει ποτέ του τι σημαίνει πιάτσα, δουλειά και δυσκολία».

Χθες βράδυ, σε συνέντευξή του στο Kontral Channel, ο κ. Μεϊμαράκης είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα «αριστερούλη» που δεν παραδέχεται ότι υπέγραψε μνημόνιο. Όσο για το αν μπορεί να συνεργαστεί ένα κόμμα αριστερό με ένα κόμμα της δεξιάς απάντησε: «Με τον Καμμένο γιατί συνεργάζεται; για να του κάνει την βρώμικη δουλειά;», αναφερόμενος στην επίθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ για την υπόθεση των υποβρυχίων.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: