Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

ΑΥΡΙΟ ΒΛΕΠΕΙ ΣΟΥΛΤΣ, ΓΙΟΥΝΚΕΡ Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και με εμπειρογνώμονες του Οργανισμού, θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση εργασίας με τους εμπειρογνώμονες και τον Άνχελ Γκουρία και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι, ο ΟΟΣΑ οργανώνει και συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού, αλλά και εξωτερικούς προσκεκλημένους, ενώπιον των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει (στις 17:00) ομιλία με θέμα: «Η μεταρρύθμιση της Ελλάδας μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (08:30), τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (09:30) και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο (11:30).

Η σημερινή συνάντηση γίνεται εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων για τη ρευστότητα που θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου η ελληνική πλευρά αναμένεται να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων την ανανέωση της γραμμής παροχής ρευστότητας μέσω του ELA, την αύξηση στο πλαφόν για εκδόσεις εντόκων από το Δημόσιο και τη συμμετοχή των τραπεζών στις δημοπρασίες αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: