Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Γραφικός και επικίνδυνος ο Βαρουφάκης


ΠΑΣΟΚ: Γραφικός και επικίνδυνος ο ΒαρουφάκηςΗ Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί τον κ. Βαρουφάκη ότι «μέσα στον ναρκισσισμό του, είναι προφανές ότι δεν έχει αίσθηση της ευθύνης του για τη βαθιά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα»


Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του.
 
«Υπάρχουν πολιτικές συμπεριφορές που έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι και γραφικές και επικίνδυνες ταυτόχρονα. Aυτή είναι η περίπτωση του κ. Βαρουφάκη που ενεργεί σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα που τον επέλεξε και τον ανέχεται» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο Mega. Αναφορiκά με τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εμφάνισή του, του καταλογίζει ότι ερωτώμενος για τον ορυμαγδό ανοικτών επιθέσεων που δέχεται από τους ομολόγους του «περιέπεσε και πάλι στο βαρύ αντιδημοκρατικό ατόπημα να συκοφαντήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όλους τους προκατόχους του», αντί, όπως λέει το ΠΑΣΟΚ, «να προσπαθήσει να δώσει μια ουσιαστική απάντηση που προστατεύει το εθνικό συμφέρον και δίνει κάποια στοιχειώδη προοπτική».
 
«Όλοι ήσαν "προσκυνημένοι", "υποτεταγμένοι", έτοιμοι να δεχθούν τις επιθυμίες της γερμανικής κυβέρνησης!» συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «αυτά λέει ο υπουργός Οικονομικών:


- που υπέγραψε την παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, δηλαδή του προγράμματος / μνημονίου, χωρίς έγκριση της Βουλής και τώρα κρύβει το κείμενο που υπέγραψε από τη Βουλή και ιδίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,
- που του πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. του ΤΧΣ και τα έθεσαν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του EFSF,
- που εκλιπαρεί κάθε εβδομάδα την ΕΚΤ και τον κ. Ντράγκι για μια μικρή αύξηση του ELA και οδηγεί σε αδιέξοδο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα,
-που πήγε τη χώρα πίσω, βαθύτερα στο τρέχον μνημόνιο και μετά στο μνημόνιο 3,
- που επιδείνωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.
Αυτά λέει ο υπουργός που εγκατέλειψε μέσα σε λίγες ημέρες την προσπάθεια παραμετρικής βελτίωσης του χρέους, δηλαδή την αξιοποίηση των αποφάσεων του 2012».
 
Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Βαρουφάκη ότι «μέσα στον ναρκισσισμό του, είναι προφανές ότι δεν έχει αίσθηση της ευθύνης του για τη βαθιά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα». Τον κατηγορεί ότι «βαυκαλίζεται» πως κάνει διαπραγμάτευση «αντί με συστολή να μελετήσει το πώς έγινε η πραγματική διαπραγμάτευση υπό τραγικές συνθήκες, διαπραγμάτευση που έφερε το πιο ευνοϊκό δάνειο που έχει λάβει ποτέ χώρα, μαζί με το μεγαλύτερο κούρεμα και τη ριζικότερη αναδιάρθρωση χρέους στα διεθνή χρονικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: