Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ανέτειλε η Ελπίδα για τα ορφανά της Τανζανίας


ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΟΡΦΑΝΩΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ

Οι Κατερινιώτες Αλέκος και Ναυσικά Χαραλαμπίδη, μαζί με το γιο τους Γιάννη, αφιερώνουν τη ζωή τους για να σκορπίσουν χαμόγελα σε ορφανά παιδιά της Τανζανίας.
Σε μια ομολογουμένως τραγική εποχή για τη χώρα μας όπου καθημερινά οι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης και τις συνέπειές της, είναι θαυμάσιο να συναντάς ανθρώπους που αντί να παλεύουν για τη δική τους επιβίωση, δίνουν έναν αξιοζήλευτο αγώνα για να προσφέρουν τα «αυτονόητα», ακόμη και για εμάς, αγαθά σε απεγνωσμένα ορφανά παιδιά στην Μπέγια της Τανζανίας.
Σ’ αυτήν τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι άνθρωποι, κυρίως στην περιφέρεια, δίνουν μάχη για αγαθά όπως η υγεία, η τροφή, το νερό, η στέγη. Η Τανζανία είναι από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο ενώ το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Το Aids και η ελονοσία θερίζουν χωρίς να κάνουν διακρίσεις μεταξύ ενηλίκων και παιδιών. Ως συνέπεια, πολλά παιδιά μένουν ορφανά χωρίς μοίρα, ελπίδα και χαμόγελο. Επιπρόσθετα, πολλά από τα ορφανά νοσούν τα ίδια τους έχοντας ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οραματισμός και έργο
Αυτή είναι μια σύντομη περιγραφή της κατάστασης στη χώρα, που η τραγικότητά της δύσκολα μπορεί να συγκριθεί μ’ αυτή άλλων χωρών. Μέσα σ’ αυτό το «μαύρο» σκηνικό, ένα ζευγάρι με καταγωγή από την Κατερίνη, ο Αλέκος και η Ναυσικά Χαραλαμπίδη, μαζί με τον γιο τους Γιάννη,  αποφάσισαν να αφήσουν την άνετη και ασφαλή ζωή στην Ελλάδα και να αφιερώσουν τους εαυτούς τους σ’ έναν αγώνα για να προσφέρουν ελπίδα σε ορφανά παιδιά της Τανζανίας. «Ο  οραματισμός μας είναι να διακηρύξουμε την αγάπη του Θεού με λόγο και με έργο, με την ίδρυση ενός κέντρου στο χωριό Γκαλιτσέμπε της Τανζανίας όπου θα φροντίζουμε ορφανά
τα οποία έχασαν τους γονείς τους από το ΑIDS. Επίσης, ένα τεχνικό σχολείο
και ένα σταθμό πρώτων βοηθειών. Η έλλειψη τροφής και μόρφωσης, αλλά προπαντός η έλλειψη αγάπης μπορεί να οδηγήσουν τα παιδιά αυτά σε τρομερά οδυνηρές καταστάσεις. Η ζωή τους είναι πολύτιμη μπροστά στα μάτια του δημιουργού μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι και κυρίως άπραγοι», εξηγεί ο Αλέκος Χαραλαμπίδης.

Σήμερα, η οικογένεια Χαραλαμπίδη έχει ήδη λάβει την άδεια παραμονής για τη χώρα της Τανζανίας και στα μέσα του Μάρτη θα αναχωρήσουν για το χωριό  GALIJEMBE. Επίσης, ολοκληρώθηκε η νομική παραχώρηση γης 40 στρεμμάτων στο χωριό Galijembe
για 90 χρόνια και έχει ξεκινήσει να χτίζεται το Κέντρο Φροντίδας Ορφανών, ενώ τα παιδάκια που θα φιλοξενήσει το ορφανοτροφείο έχουν φτάσει τα 67! Επιπλέον, έχει αγοραστεί ειδικό κοντέινερ που γεμίζει με διάφορες προσφορές για τα ορφανά. Σημειώνεται, ότι το έργο της ιεραποστολής επιτελείται νόμιμα καθώς από τις 22 Αυγούστου του 2012 αποτελεί τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με το όνομα Τ.Ο.Μ. (Ταnzania  Orphans Mission).
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στην περιοχή, την περίοδο των γιορτών, οι ιεραπόστολοι αναφέρουν: «Το χωριό  Galijembe όπου χτίζεται το ορφανοτροφείο είναι σε υψόμετρο 2.180 μ. από τη θάλασσα στη νοτιοανατολική Τανζανία και σε απόσταση 950χλμ από το Dar Es Salaam. Είναι χτισμένο στις δύο πλευρές της εθνικής οδού που οδηγεί στο γειτονικό Μαλάουη. Παρ' όλο που είναι ψηλά σου δίνει την εντύπωση μιας εύφορης καλλιεργήσιμης πεδιάδας. Εύκολα μπορείς να υποθέσεις όταν το βλέπεις από μακριά ότι αυτό είναι ένα πολύ όμορφο πλούσιο χωριό. Όμως στην πραγματικότητα επικρατεί απερίγραπτη φτώχεια. Τα παιδιά είναι σε άθλια κατάσταση. Πεινασμένα, αδύνατα, ρακένδυτα, βρώμικα, άρρωστα, ψυχούλες σε απόγνωση. Με τη χάρη του Θεού και τη δική σας υποστήριξη προσφέραμε στα ορφανά τις μέρες αυτές αγάπη και τροφή (αρκετό ρύζι, φασόλια, κρέας και γλυκά) και επίσης στο καθένα μία τσάντα με ρούχα και παιχνίδια. Παράλληλα βοηθήσαμε να προχωρήσουν τεχνικές εργασίες  στο πρώτο κτίριο της ιεραποστολής που κοντεύει να τελειώσει».
Πληροφορίες & υποστήριξη του έργου στην Τανζανία
Η τραγική κατάσταση που βιώνουν τα μικρά αθώα παιδιά της Τανζανίας, σίγουρα αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να απεγκλωβιστούμε από την ελληνική μίζερη πραγματικότητα και να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, στο βαθμό που μπορούμε, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Ακόμη και μία μικρή προσφορά, μπορεί να σταθεί η αφορμή για να σωθεί η ζωή ενός παιδιού. Άλλωστε σκορπίζοντας χαμόγελα, αυτό άμεσα έχει θετικό αντίκτυπο και στη δική μας ζωή.
Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο στην Τανζανία μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tom.org.gr ή να απευθυνθείτε στον Αλέκο Χαραλαμπίδη (τηλ.:6947696784, E-mail:  tanzorph@gmail.com
&           info@tom.org.gr, Facebook: www.facebook.com/tomsmil και www.youtube.com/user/TanzaniaOrphans)

Αν επιθυμείτε να υποστηρίξετε το έργο στην Τανζανία έχει ανοιχθεί σχετικός λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς:
Διεθνής Τραπεζικός Λογαριασμός ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ
(IBAN) GR22 0172 0410 0050 4106 0399 383   
Δικαιούχος Λογαριασμού : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΥΚΗΣ
Σ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: