Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 3-1 Τα σετ: 25-12,21-25,25-12,25-14




            Μία ακόμη νίκη για τον Αρχέλαο (την 5η σε 6 ματς), επί του ουραγού Αίαντα Κιλκίς. Στον αγώνα αυτό χρησιμοποιήθηκαν όλες οι παίκτριες, εκτός της Κεραμιδιώτου που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και προφυλάχθηκε, αλλά το αρχικό 19-3 στο 1ο σετ, απέναντι στα μόλις 6 φιλότιμα και μαχητικά κορίτσια των φιλοξενούμενων είχε ως αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη χαλάρωση και την απώλεια του 2ου σετ.
            Ο επόμενος αγώνας είναι ο τελευταίος εντός για την πρώτη φάση για τον Αρχέλαο (Σάββατο 2/3, ώρα 14.00 με ΓΑΣ Αλεξάνδρειας), ενώ ακολουθούν οι αγώνες σε Αιγίνιο ( με την Νίκη, στη – θεωρητικά -  τελευταία αγωνιστική) και τα 2 εξ αναβολής (λόγω της αποχής των διαιτητών) σε Κιλκίς κι Αλεξάνδρεια. Ο Αρχέλαος χρειάζεται 2 νίκες με 3-0 ή 3-1 (ή 6 βαθμούς) για να πάρει και
τυπικά την πρόκριση στην επόμενη φάση, κάτι που είναι και το αναμενόμενο με βάση τη μέχρι στιγμής εικόνα  των ομάδων στο πρωτάθλημα, αρκεί να επιβεβαιωθεί η ανωτερότητα ξανά στο γήπεδο…
            ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Τσιουπλής): Φραγκουλίδου, Χανδόλια, Συβρίδου, Κιρμκίρογλου, Κεραμιδιώτου, Κυριακού, Πεπόνη, Καραφουλίδου, Στεφανίδου, Φακοπουλίδου, Κυπαρίσση, Γεωργαντά.

ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ BEACH VOLLEY Η ΟΛΓΑ…

            Οι εμφανίσεις της Όλγας Πεπόνη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 (κάτω των είκοσι ετών), το καλοκαίρι που πέρασε, όπου με την Μαριάννα Δοβλέτογλου (επίσης παίκτρια του Αρχελάου) πήραν την 4η θέση, της έδωσαν την ευκαιρία  να κληθεί στις επίλεκτες νεαρές αθλήτριες, στα πλαίσια του αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΕΟΠΕ για την ανάδειξη των καινούργιων ζευγαριών που θα αποτελέσουν τα δίδυμα ως Εθνικές ομάδες στα ηλικιακά πρωταθλήματα…
            Λίγες ημέρες μετά την πρώτη συγκέντρωση του Κλιμακίου Επίλεκτων αθλητών Μπιτς Βόλεϊ από την Αττική (κάτω των 18 ετών), σειρά πήρε η Θεσσαλονίκη όπου την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου  πραγματοποιήθηκε στο προπονητήριο του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας η αντίστοιχη πρώτη συγκέντρωση, για το κλιμάκιο της Βορείου Ελλάδος.
            Το κλιμάκιο θα λειτουργήσει υπό την τεχνική καθοδήγηση του προπονητή Μπιτς Βόλεϊ και πρώην μέλους των εθνικών ομάδων του αθλήματος Παναγιώτη Μούρτζιου, ενώ στην πρώτη συγκέντρωση της  είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι εξής αθλητές και αθλήτριες:
            Αγόρια: Στέλιος Κουρτίδης (ΧΑΝΘ), Γιώργος Αναστασιάδης (ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"), Γιώργος Καμπούρης (ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"), Κυριάκος Κουντουρέτης (ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ), Κωνσταντίνος Μπατσαράς (ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ), Απόστολος Γιατσίδης (ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ).
            Κορίτσια: Ιωάννα Παρισάκη (ΑΣ ΒΟΛΕΙ & BEACH VOLLEY ΒΟΛΟΥ "ΑΡΓΩ"), Αθανασία Μοδιώτη (ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), Δήμητρα Μαναβή (ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), Όλγα Πεπόνη (ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ).
            Το γεγονός ότι οι περισσότεροι αθλητές – τριες έχουν υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους στη σάλα, αναγκάζει τους προπονητές να είναι λίγο ελαστικοί όσον αφορά την παρουσία στις προπονήσεις, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη αυτών.
            Η Όλγα Πεπόνη (γεν. 1/12/98, ύψος 1.73) αγωνίζεται ως πασαδόρος στη γυναικεία ομάδα του Αρχελάου, ενώ αποτελεί την μικρότερη παίκτρια των επιλέκτων και στα 2 κλιμάκια. Έχει δείξει αξιοσημείωτη πρόοδο τα 2 τελευταία χρόνια, όντας φυσικό ταλέντο που δουλεύει ( αν και η μεγάλη πλειοψηφία των φυσικών ταλέντων είναι φυσικοί… τεμπελάκοι…), παρόλο που αναγκάζεται καθημερνά να έρχεται από τον Κορινό για προπονήσεις. Συνεχίζοντας την καλή και συνετή προσπάθεια, της παρουσιάζεται η ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο της τόσο στη σάλα, όσο και στην άμμο. Όπως είπαν κι οι προπονητές: «καλό είναι να έχεις ανοιχτές τις πόρτες, και στο τέλος να έχεις και τα δυνατότητα επιλογής. Το βόλεϊ, είτε στη σάλα είτε στην άμμο είναι πάντα βόλεϊ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: