Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ: «Άνοιγμα όλων των κοινοτικών καταστημάτων ως Κ.Ε.Π.. Ο νέος δήμος Κατερίνης στην υπηρεσία του πολίτη»


Συνέχεια των προεκλογικών ομιλιών και των επισκέψεων σε φορείς και υπηρεσίες για τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης κ. Νίκο Μηλιώτη, ο οποίος μίλησε στον Κούκο και την Ν. Τραπεζούντα το απόγευμα της Τετάρτης. Ακόμα, το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πέτρας στην Κάτω Μηλιά και το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης. Ο κ. Μηλιώτης έδωσε βάρος στην παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών σε κάθε γωνιά του δήμου και στην πάταξη αντιλήψεων που ζημιώνουν το δήμο και τους πολίτες.

Βρισκόμενος στα δύο χωριά που τώρα υπάγονται στο Δήμο Κορινού, ο κ. Μηλιώτης τόνισε ότι η περιοχή έχει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και δυνατότητες, για την αξιοποίηση των οποίων πρέπει να γίνει συλλογική δουλειά, με τη συνεισφορά και των κατοίκων στον σχεδιασμό. «Μαζί θα τα φτιάξουμε, εμείς θέλουμε τους δημότες δίπλα μας, να προτείνουν. Δεν θα ακολουθήσουμε πρακτικές οικογενειοκρατίας που υπάρχουν, δεν θα έχουμε τους συγγενείς μας στο δήμο».

Μέσω των λόγων του, ο κ. Μηλιώτης υπογράμμισε ότι είναι ώρα για δουλειά και όχι για υποσχέσεις. «Δεν θα σας τάξουμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί να έχετε συνηθίσει να σας τάζουν δέκα και να κάνουν ένα, εμείς όμως δεν θα τάξουμε τίποτα και θα κάνουμε περισσότερα από όσα φαντάζεστε». Επίσης, ξεχωριστά τονίστηκε ως προτεραιότητα η δημιουργία αποχετευτικού δικτύου, το οποίο θα πρέπει μάλιστα να συνδεθεί με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Κορινού.

Τα όσα είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες», κέρδισαν το ενδιαφέρον και την αποδοχή του κόσμου που παρακολούθησε την ομιλία. Η αμεσότητα και η πρακτικότητα στην αντίληψη των θεμάτων, είναι κάτι που οι παρευρισκόμενοι εκτίμησαν, βλέποντας στο πρόσωπο του Νίκου Μηλιώτη τον άνθρωπο που είναι αποφασισμένος να σκύψει πάνω στα προβλήματα και να δώσει μάχες για τη λύση τους.

Την Πέμπτη, ο κ. Μηλιώτης επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Δήμου Πέτρας, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Θωμά Παπαδημητρίου. Στη συνομιλία τους αναφέρθηκαν στη παρούσα κατάσταση της δημοτικής ενότητας και την προοπτική που ανοίγεται για τις περιοχές αυτές με τον Καλλικράτη. Πέρα από τα οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα που αναφέρθηκαν, η συζήτηση στράφηκε και γύρω από εκλογικά ζητήματα.

Τέλος, ο κ. Μηλιώτης είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις του νέου Νοσοκομείου Κατερίνης και είχε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων με τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Αστέριο Φαρμάκη. Για την ώρα η λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο είναι εφτά φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο, γίνεται με το προσωπικό που είχε και το παλιό. Ο στόχος που τίθεται τώρα είναι η ανάπτυξη του νοσοκομείου και όλων των πτερύγων του, ενώ και στο χώρο του παλιού, θα φιλοξενηθούν δομές υγείας, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: