Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Παγωτά Δωδώνη, Chillibox, ΑΚΤΟ: Στην αγκαλιά της Deutsche Bank και της Goldman Sachs


Πως τα Παγωτά Δωδώνη, η Chillibox και ο ΑΚΤΟ βρέθηκαν "από καραμπόλα" σε επενδυτικό κεφάλαιο που χρηματοδοτείται από τους δύο παγκόσμιους κολοσσούς 



Σαν να μην είχε αρκετά προβλήματα τον τελευταίο χρόνο η διοίκηση της Deutsche Bank απέκτησε και έναν ακόμη πονοκέφαλο καθώς επενδυτικό κεφάλαιο που χρηματοδοτούν από κοινού με την Goldman Sachs απέκτησαν θυγατρική της Εθνικής, την NBGI Private Equity η οποία με την σειρά της μέσω του Southeastern fund είχε εξαγοράσει το 2007, το 90% της Παγωτά Δωδώνη.
Το γιατί η Δωδώνη είναι πονοκέφαλος μπορεί να το καταλάβει κάποιος αν δει τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της σύμφωνα με τις οποίες ο τζίρος κινείται σταθερά πτωτικά, το 2015 έφθασε στα 9,3 εκατ. ευρώ από 10,2 που ήταν το 2014 με τις ζημιές να διαμορφώνονται σε 3,3 εκατ. ευρώ και - κερασάκι στην τούρτα - τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις σε 8,4 εκατ. ευρώ και σύνολο των υποχρεώσεων σε 28,5.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρόσθετα στοιχεία που συνοδεύουν τον ισολογισμό αναφέρεται "η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τα τραπεζικά ιδρύματα για αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού  έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμα και εξυπηρετίσιμα. Σε περίπτωση μη εξεύρεσης αμοιβαίας λύσης τότε υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα για την ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας". Σε επικοινωνία που είχε το news247 με εκπρόσωπο της Stage Capital (του fund που έχει περάσει η Δωδώνη) αναφέρθηκε ότι η εταιρεία συνεχίζει να βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για την εξεύρεση λύσης ως προς τον δανεισμό.

Συγγενής εταιρεία της Δωδώνη - η οποία το 2017 συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά - είναι η Chillibox η οποία έχει δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο που απλώνεται σε 13 χώρες από την Αμερική έως την Ρωσία και από την Σουηδία έως την Σαουδική Αραβία. Τόσο η Chillibox η οποία επίσης βρίσκονταν στο χαρτοφυλάκιο της NBGI όσο και ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΑΚΤΟ καθώς και άλλες 8 εταιρείες εξωτερικού στην Stage Capital που χρηματοδοτείται όπως προαναφέρθηκε από την Deutsche Bank και την Goldman Sachs.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: