Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πανούσης: «Δεν ανοίγουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών - Καθαίρεση και ΕΔΕ για όποιον υπέγραψε το διάταγμα»

«Δεν ανοίγουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών, καθαίρεση και ΕΔΕ για όποιον υπέγραψε το «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό, τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπονοώντας προβοκάτσια με το δήθεν άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών.
Πανούσης: «Δεν ανοίγουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών - Καθαίρεση και ΕΔΕ για όποιον υπέγραψε το διάταγμα»Νωρίτερα ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Πανούσης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ζήτησαν τις παραιτήσεις αξιωματικών για τη διαταγή που κυκλοφόρησε χθες, σχετικά με απελευθέρωση κρατουμένων μεταναστών από τα Κέντρα Κράτησης, η οποία προκάλεσε "σάλο".
Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι είχε άγνοια για τη διαταγή, την οποία ανακάλεσε σήμερα το πρωί και διέταξε έρευνα, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων αξιωματικών.

Ο αναπλ. υπουργός είπε ότι για το κείμενο αυτό δεν είχε ενωμερωθεί η ηγεσία του υπουργείου και της αστυνομίας, και «δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις». Διευκρινίζοντας ότι ακομα δεν ανακοινωθεί η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις».
Επίσης, ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης», γι αυτό, όπως υπογράμμισε, ότι δεν θα δίνει συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά θα ενημερώνει με ανακοινώσεις τους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: