Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Ιταλία: Σε 439 oι διασωθέντες, 10 οι νεκροί από το νέο ναυτικό δυστύχημα Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/276601/italia-se-439-oi-diasothedes-10-oi-nekroi-apo-to-neo-nautiko-dustuhima-/#ixzz3TPqhsWEy Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να σώσουν πάνω από χίλιους μετανάστες

Στους 439 ανέρχεται ο αριθμός των διασωθέντων, ενώ οι νεκροί είναι 10 από το νέο ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε νότια της Σικελίας. Αιτία της νέας αυτής τραγωδίας, και πάλι, η ανατροπή πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες.

Οι διασωθέντες μεταφέρονται αυτή την ώρα σε λιμάνι της Σικελίας από το πλοίο "Ντάτιλο" της ιταλικής ακτοφυλακής.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να σώσουν πάνω από χίλιους μετανάστες οι οποίοι ταξίδευαν από την Λιβύη με προορισμό τις ακτές της Σικελίας.

Οι διασωθέντες είναι Σύροι, Παλαιστίνοι, Λίβυοι και Τυνήσιοι, ενώ προέρχονται και από περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής.

Μια έγκυος μεταφέρθηκε κατεπειγόντως με ταχύπλοο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στην Λαμπεντούζα όπου και αναμένεται να γεννήσει αμέσως μετά την άφιξή της.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετείχαν η ακτοφυλακή και στρατιωτικά και εμπορικά πλοία. Οι εισαγγελείς της Σικελίας ξεκίνησαν έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των δέκα μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: