Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

O Θεός αγαπάει το Χαβιάρι… και τον Γιάννη Σμαραγδή!

Το βράδυ της Δευτέρας 1η Οκτωβρίου, η διεθνούς συμπαραγωγής ελληνική ταινία «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» προβλήθηκε σε επίσημη πρώτη στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ταινία είναι η εξιστόρηση της ζωής και του έργου του Ιωάννη Βαρβάκη, του αγράμματου πειρατή από τα Ψαρά ο οποίος ως δαιμόνια προσωπικότητα έγινε τρανός επιχειρηματίας σε ρωσικό έδαφος, διέδωσε το χαβιάρι και ευεργέτησε την Ελλάδα την περίοδο της επανάστασης.

Η πρεμιέρα έγινε παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και κυρίως τον γερμανό ηθοποιό Σεμπάστιαν Κοχ τον πρωταγωνιστή της ταινίας που υποδύεται τον Ιωάννη Βαρβάκη, καθώς και όλων σχεδόν των συντελεστών της, με τους έλληνες ηθοποιούς και λοιπό προσωπικό επίσης παρόντες -απουσίαζε μόνο η Κατρίν Ντενέβ.

Στην συγκινητική του ομιλία, ο σκηνοθέτης μίλησε για την σύζυγο του και παραγωγό της ταινίας στην οποία χρωστά το μεγαλύτερο ευχαριστώ καθώς του «δανείζει τα φτερά της» όπως είπε, αλλά και αναφέρθηκε στην γενική εμπειρία της δημιουργίας της ταινίας λέγοντας:

«Εύχομαι και ελπίζω όλος αυτός ο πόνος, αυτός ο πόνος που περάσαμε αλλά και η αγάπη που χαρίστηκε απλόχερα σε αυτή την ταινία, να γίνει δώρο απλότητας ,ίσως και αθωότητας προς τις δικές σας ψυχές».

Με το τέλος της ταινίας, οι συντελεστές ανέβηκαν επάνω στην σκηνή, και εισέπραξαν ένα πάρα πολύ θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα από την κατάμεστη αίθουσα. Ακολούθησε cocktail στο αίθριο του Μεγάρου όπου είδαμε προσωπικότητες της πολιτιστικής και πολιτικής ζωής.  

Ο Γερμανός Sebastian Koch, γνωστός από την Οσκαρική «Οι ζωές των άλλων» του 2006, ήταν χαλαρός, ηλιοκαμένος και πολύ φιλικός με τους θαυμαστές και το κοινό του Μεγάρου.
 
Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου από την FeelGood.
 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: