Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πρόγραμμα επιχορήγησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, για τα έτη 2010-2011.


Πρόγραμμα επιχορήγησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, για τα έτη 2010-2011.
        
Πρόγραμμα επιχορήγησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων την χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2010 έως 28η  Φεβρουαρίου 2011, θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ.
Την σχετική υπουργική απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης, ενώ  ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Η. Κικίλιας εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο για την έναρξη του προγράμματος.
 Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων, που θα συνεχίσουν την λειτουργία τους την περίοδο αυτή, θα είναι ισόποση με το ημερήσιο επίδομα ανεργίας, που δικαιούται ο κάθε απασχολούμενος ξενοδοχοϋπάλληλος για κάθε ημέρα απασχόλησης του στο διάστημα αυτό. Το ανώτερο όριο είναι 25 ημέρες απασχόλησης ανά μήνα, μέχρι 100 ημέρες συνολικά.
 Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν και όσες επιχειρήσεις λειτουργήσουν για μικρότερο διάστημα από τους τέσσερεις μήνες, με επιχορήγηση ανάλογη για κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο.
Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση τους στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) της περιοχής τους, μέχρι  τις 11 Φεβρουαρίου 2011.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
   
 Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν οι κάθε μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
     α) Λειτουργούν εκτός της περιοχής της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης  και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.
     β) Λειτουργούν με άδεια του Ε.Ο.Τ.
     γ) Είναι εποχικές, διέκοψαν δηλαδή τις εργασίες τους κατά την προηγούμενη πενταετία (2005-2009) ,τουλάχιστον για δύο έτη, την περίοδο από 1η Νοεμβρίου μέχρι 28η Φεβρουαρίου, εκτός αν μετείχαν σε ένα τουλάχιστον από τα προηγούμενα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας για την χειμερινή περίοδο ή είναι νέες (άρχισαν δηλαδή να λειτουργούν από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά) οπότε θα πρέπει να διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά το προηγούμενο έτος (2009) πριν από τη 10η Νοεμβρίου. Επιχειρήσεις που άρχισαν να λειτουργούν από την 1η Νοεμβρίου 2009 και μετά, δεν επιχορηγούνται.

   Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: