Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση της Βουλευτού Πιερίας Μαρίας Μίχου για το 3ο Σχολικό Συγκρότημα Κατερίνης

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών του 3ου σχολικού συγκροτήματος γυμνασίου - λυκείου Κατερίνης, λόγω της έλλειψης σχολικών αιθουσών η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου αναφέρει τα εξής.


«Είναι γνωστό πως το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 3ο σχολικό συγκρότημα Κατερίνης, αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που βιώνουν καθημερινά οι μαθητές και οι καθηγητές του. Πέρα από την έλλειψη αιθουσών το 3ο γυμνάσιο και λύκειο δε διαθέτει γυμναστήριο αλλά ούτε και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για εξεύρεση λύσης επισκέφτηκα το 3ο σχολικό συγκρότημα στις 9 Οκτωβρίου 2010 με τον μηχανικό της Διεύθυνσης Εξοπλισμού του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Αντώνη Σαββάκη.

Ο κ. Σαββάκης ήλθε στην Πιερία προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση και οι εργασίες για την τοποθέτηση των αιθουσών που απαιτούνται στο 3ο γυμνάσιο και λύκειο Κατερίνης.

Κατά την επίσκεψη στο σχολείο, συζητήσαμε με τους διευθυντές κ. Ιορδάνη Τσαουσίδη και Κωνσταντίνο Πιπίλη, καθώς και με τον εκπρόσωπο του Δήμου Κατερίνης κ Χαράλαμπο .Καρατζόγλου τα προβλήματα του σχολείου που στεγάζει 750 μαθητές και μαθήτριες.

Ο κ. Σαββάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις προσπάθειες που έχουν γίνει, έτσι ώστε να βρεθεί ικανοποιητική λύση, ενώ από την πλευρά τους οι διευθυντές των σχολείων και ο εκπρόσωπος του Δήμου τον ενημέρωσαν για τις ενέργειες που έχουν κάνει.

Στη συνάντηση που είχα και με τους μαθητές του δεκαπενταμελούς του γυμνασίου, μου περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, και αναγνώρισαν την προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση τους.

Στις 22 Νοεμβρίου 2010 επανήλθα στο συγκεκριμένο θέμα δημοσιοποιώντας την επικοινωνία που είχα με τον Διευθυντή του Σχολικού Εξοπλισμού του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Βασίλη Νάνο, ότι οι έξι προκάτ αίθουσες που απαιτούνται, ήταν έτοιμες προς παράδοση για το 3ο γυμνάσιο –λύκειο Κατερίνης, από τον Οκτώβριο.

Ωστόσο όπως είχα υπογραμμίσει τότε, έτσι και τώρα, για την τοποθέτηση τους σε χώρο του σχολείου πρέπει να κατασκευαστούν οι υποδομές υποδοχής τους, όπως απαιτείται από τον Ο.Σ.Κ, που είναι θέμα αρμοδιότητας του Δήμου Κατερίνης.

Θεωρώ ότι από την πλευρά μου, όπως είχα υποχρέωση, ασχολήθηκα για την επίλυση του θέματος πιστεύοντας ότι μελλοντικά θα πρέπει να δοθεί ουσιαστική λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολικών κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: