Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Επεισόδια στην Ειδομένη μεταξύ Σύριων και Αφγανών λόγω απόπειρας βιασμού ανηλίκου


EIDOMENIΆγρια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στην Ειδομένη ανάμεσα σε Σύριους και Αφγανούς μετανάστες.
Αφορμή στάθηκε μία φήμη ότι ένας άνδρας προσπάθησε να βιάσει ένα 7χρονο κοριτσάκι. Ομάδες Σύριων ξεσηκώθηκαν και κινήθηκαν απειλητικά προς το σημείο όπου έχουν εγκατασταθεί οι Αφγανοί, κοντά στις γραμμές του τρένου.


Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές στις οποίες τραυματίστηκαν ένας Σύριος, ένας Αφγανός, ένας Γερμανός, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κιλκίς.
Οι Σύριοι πρόσφυγες ισχυρίζονταν ότι κάποιος απομόνωσε κοριτσάκι που πήγαινε στην τουαλέτα και προσπάθησε να το βιάσει. Κατόπιν, κατηγόρησαν τις ομάδες Αφγανών για το περιστατικό, αν και τελικά ο ύποπτος για απόπειρα βιασμού αποδείχθηκε ότι μιλούσε πακιστανικά.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν. Από την πλευρά της η Αστυνομία δεν επιβεβαιώνει την απόπειρα βιασμού, ενώ δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ούτε η πληροφορία ότι μία γυναίκα απέβαλλε μέσα στον πανικό των επεισοδίων της Πέμπτης.
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την άφιξή του στην Ειδομένη το πρωί της Παρασκευής χαρακτήρισε σύγχρονο Νταχάου την περιοχή ενώ ερωτηθείς για το περιστατικό είπε ότι επρόκειτο για απόπειρα βιασμού και το χαρακτήρισε μεμονωμένο περιστατικό.

huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: