Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Ηράκλειο: Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ οι «ποντικοί» του πετρελαίου της ΔΕΗ


Οι αρχές εξιχνίασαν υπόθεση κλοπής 15 τόνων πετρελαίου από εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στο Ηράκλειο, την περίοδο 2014 έως και τον περασμένο μήνα.


 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων ηλικίας 40, 53 και 46 χρονών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.


Aστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε επαρχιακή οδό του δήμου Φαιστού, σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν οκτώ δοχεία τα οποία περιείχαν συνολικά 200 λίτρα πετρέλαιο και ακόμη ένα δοχείο το οποίο περιείχε 20 λίτρα μηχανέλαιο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Σύμφωνα με την προανάκριση, ο 40χρονος με ακόμη έναν 53χρονο, είχαν αφαιρέσει από το 2014 έως και τις 15 Ιανουαρίου, ποσότητα πετρελαίου και μηχανέλαιου από εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, στο οποίο εργάζονταν.

Με ένα φορτηγό αυτοκίνητο που ανήκει στον 40χρονο αφαίρεσαν συνολικά 15.000 λίτρα πετρέλαιο και 800 λίτρα μηχανέλαιο, τα οποία τα μετέφεραν σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 46χρονου ημεδαπού και στη συνέχεια τα μοιράζονταν.

Σε έρευνες την Τρίτη, στα σπίτια του 40χρονου, του 53χρονου και του 46χρονου, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εξήντα δύο δοχεία τα οποία περιείχαν 1.930 λίτρα πετρέλαιο και 258 λίτρα μηχανέλαιο, καθώς και τρία κενά δοχεία.

Στο σπίτι και σε αποθηκευτικούς χώρους του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκι , ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πυροβόλο φλόμπερ με 174 φυσίγγια ενώ το φορτηγό αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: