Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αγροτικές κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού σε όλη τη χώρα


Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την πρώην νομαρχία Ροδόπης στην Κομοτηνή, όπου βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, παρουσιάζει το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς/
trakter1 
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την Κομοτηνή θα παρουσιάσει το σχέδιό του σε συσκέψεις στην Καβάλα και την Ξάνθη.
Οι κινητοποιήσεις
Στους δρόμους όλης της Ελλάδας βρίσκονται σήμερα οι αγρότες και οι αλιείς καθώς διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.
Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες τρακτέρ βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου έχει σχηματιστεί ουρά περιπου έξι χιλιομέτρων. Στο σημείο φτάνουν αγρότες από το Κιλκίς και από τις γύρω περιοχές για να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις.


Περισσότερα από 1.000 τρακτέρ έχουν «κατασκηνώσει» από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 στο τελωνείου του Προμαχώνα -στα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία.
 «Ραντεβού» στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, στις Σέρρες, έχουν δώσει από τις 12:00 αγρότες διευκρινίζοντας ότι θα αφήσουν ανοιχτούς τους παράδρομους, αλλά και την παλαιά εθνική οδό, προκειμένου να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους διερχόμενους οδηγούς.
Δυναμική κινητοποίηση έχουν αποφασίσει και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής της Δράμας, οι οποίοι και έχουν ορίσει σημείο συνάντησής τους, στις 12:00, τη διασταύρωση Κοκκινογείων προς την Εξοχή.
Στην Ημαθία, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πρωτοβουλίας Αγροτών, αλλά και άλλων ανεξάρτητων αγροτικών συλλόγων, στήνουν το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ αυτό στο Νισέλη Αλεξάνδρειας ενισχύεται διαρκώς.
Στον «χορό» των κινητοποιήσεων έχουν, ήδη, εισέλθει αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Γιαννιτσά Πέλλας, στον κόμβο Μαυροβουνίου και τον κόμβο Νισελίου και την Πιερία.

Ήπειρος
Πορεία με τα τρακτέρ από τα σημεία προσυγκέντρωσης, τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και την Ανατολή, προς το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, πραγματοποιούν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, με προορισμό την Περιφέρεια Ηπείρου.
Στην Άρτα, αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν την εθνική οδό Άρτας-Αθήνας, στο ύψος του Κομποτίου. Από το πρωί είχαν παρατάξει τρακτέρ, αγροτικά και άλλα γεωργικά μηχανήματα στην εθνική οδό, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν σανό στον δρόμο και πέταξαν γάλα.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, που βρίσκεται εκεί, ανέφερε ότι η ΛΑΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα και κηρύσσει μεγάλο λαϊκό συναγερμό για την επαναθεμελίωση της Ελλάδας. «Η ΛΑΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, να μην περάσουν τα φορολογικά μέτρα σε βάρος των αγροτών και των επαγγελματιών, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, για να φύγει όλο το μνημονιακό τόξο, το μνημονιακό σκηνικό. Και αυτό θα γίνει μέσα στο 2016».
Προβλήματα στην ΠΑΘΕ
Επίσημη ανακοίνωση σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν, από τις 12 το μεσημέρι, επί της ΠΑΘΕ λόγω της μετακίνησης των τρακτέρ προς τα Τέμπη εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, καθώς ξεκίνησε σταδιακά η μετακίνηση γεωργικών μηχανημάτων προς τα Τέμπη, όπου ήδη βρίσκονται περί τα 20 τρακτέρ που έφθασαν νωρίτερα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, σήμερα Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου λόγω συγκέντρωσης γεωργικών ελκυστήρων στη Γυρτώνη και τη μετέπειτα κίνησή τους στα Τέμπη, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Θεσσαλονίκης.
Από την Αστυνομία παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές. 
Ανακοίνωση των αγροτών του μπλόκου Προμαχώνα
"Να αγνοήσει το νομό Σερρών και τους αγρότες και κτηνοτρόφους του, επέλεξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς επισκέπτεται σήμερα περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά όχι τις Σέρρες.
Εμείς καλούμε τον Υπουργό να μας επισκεφθεί στον Προμαχώνα, προκειμένου να έχουμε μαζί του έναν εποικοδομητικό διάλογο και να ανταλλάξουμε απόψεις.
Μπορεί να είμαστε αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά δεν είμαστε αγριάνθρωποι. Εμείς οι άνθρωποι της υπαίθρου είμαστε και φιλόξενοι και δεκτικοί στο διάλογο.
Έναν ουσιαστικό διάλογο, που αποφεύγει συστηματικά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Παράλληλα, ενισχύεται περαιτέρω το μπλόκο του Προμαχώνα, καθώς από αύριο θα συμμετέχουν σε αυτό και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.
Με την άφιξή τους στο τελωνείο του Προμαχώνα, θα κλείσει συμβολικά ο δρόμος.
Βέβαια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κλεισίματος του δρόμου και σήμερα, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στην υπόλοιπη χώρα και στα υπόλοιπα μπλόκα.
Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους μαθητές των σχολείων του νομού Σερρών, σε αγροτικές περιοχές, που ξεκίνησαν αποχές, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα μας.
Τα παιδιά δείχνουν με τον τρόπο αυτό πως αντιλαμβάνονται πλήρως το πρόβλημα που βιώνουν στις αγροτικές τους οικογένειες και πως συμπάσχουν με τους αγρότες γονείς τους".
 
Παράλληλα, στον απεργιακό χορό θα βρίσκονται το επόμενο διήμερο και άλλοι κλάδοι
Συγκεκριμένα, σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλη τη χώρα και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για σήμερα και αύριο προχωράνε οι ναυτικοί ζητώντας την άμεση απόσυρση τουασφαλιστικού νομοσχεδίου που εντάσσει τους ναυτικούς στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)
Επιπλέον, τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας. Οι εκπρόσωποι των φορέων κάλεσαν όλους τους αυταπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες αλλά και όλη την κοινωνία να αντιδράσουν στο προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς την Πέμπτη στις 11:30πμ στα Προπύλαια.
Παράλληλα, στάσεις εργασίας αποφάσισαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ) και τα Σιδηροδρομικά Σωματεία αντιδρώντας στις ιδιωτικοποιήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ και στην εκχώρηση δραστηριοτήτων του ΟΣΕ σε ιδιώτες,
Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα ΚΕΠ καθώς οι υπάλληλοί τους προχωρούν σε 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ζητώντας από το υπουργείο την επίλυσή τους.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: