Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ματαιώθηκε το Μίνι Eurogroup για την Ελλάδα


Στο Μίνι Eurogroup είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Ποιος φαίνεται να είναι ο λόγος ματαίωσης. Η Γερμανία διαψεύδει ότι επρόκειτο να γίνει τέτοια συνάντηση 


Ματαιώθηκε η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή.
AdTech Ad
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ματαίωση του Μίνι Eurogroup οφείλεται στην απροθυμία του ΔΝΤ να συμμετάσχει σε συνάντηση.
Δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung τόνιζε ότι στόχος της συνάντησης των υπουργών οικονομικών των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης ήταν να βρουν μια κοινή συνισταμένη με το ΔΝΤ ώστε το Ταμείο να δεχθεί να συμμετέχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, σήμερα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, κα Φριντερίκε φον Τίζενχάουζεν (Friederike von Tiesenhausen) διέψευσε το εν λόγω χθεσινό δημοσίευμα της "Süddeutsche Zeitung", για έκτακτη σύνοδο πέντε υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας ) με στελέχη του ΔΝΤ και εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ, την Παρασκευή στο Βερολίνο, με αντικείμενο την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσαν χτες ότι η Αθήνα συνεχίζει τις συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις στα πεδία της δημοσιονομικής πολιτικής και των εργασιακών σχέσεων, με στόχο την ολοκλήρωση της τρέχουσας, δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης στις αρχές του επόμενου μήνα, ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: