Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Αυτός είναι ο αεροπειρατής που μάχεται για την απελευθέρωση των γυναικών στην Αίγυπτο


Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του αεροπειρατή που κατέλαβε αεροπλάνο για να πάει στην Κύπρο. Αίτημα του η απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου


Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egypt Air στο αεροδρόμιο Λάρνανας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στις 08:50.
AdTech Ad
Το Airbus A320 εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο με 81 επιβάτες και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.
Σε δηλώσεις του ο Γ.Δ. του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Αλέξανδρος Ζήνων, ανέφερε πως επετράπη η έξοδος από το αεροσκάφος σε 57 άτομα, κατόπιν επικοινωνίας με τον αεροπειρατή, λίγο πριν τις 10 το πρωί. Αρχικά τα κίνητρα του δεν είχαν γίνει γνωστά, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ο ίδιος ήθελε να προσγειωθεί στη Λάρνακα για να αποκτήσει επικοινωνία με την πρώην σύντροφο του που είναι κύπρια.

Μαζί της έχει τέσσερα παιδιά.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής είναι ο Αιγύπτιος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ο οποίος ζητεί την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου που κρατούνται για πολιτικούς λόγους. Ζητεί επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου.
Στο αεροσκάφος παραμένουν αυτή τη στιγμή 4 επιβάτες, που είναι Ευρωπαίοι και τα επτά μέλη του πληρώματος.

Η πρώην σύζυγος του δράστη ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου και κατοικεί στο χωριό Ορόκλινη κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Οι πρώτες πληροφορίες που διαψεύστηκαν, ανέφεραν πως αεροπειρατής ήταν ο Αιγύπτιος καθηγητής κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, Ibrahim Samaha. Ο ίδιος όμως δήλωσε στην αραβική υπηρεσία του BBC ότι δεν είναι ο δράστης της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος της EgyptAir.
Ο αεροπειρατής ήθελε να λάβει πολιτικό άσυλο στην Ευρώπη, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι έχει ζητήσει να σταλεί ένας φάκελος με τέσσερις σελίδες γραμμένες στα αραβικά σε μία γυναίκα που ζει στην Κύπρο. Όπως μετέδωσε το Sky News, ζήτησε άσυλο για να μπορέσει να παραμείνει στην Κύπρο όπου διαμένει και η πρώην γυναίκα του με την οποία ήθελε συνάντηση με κάθε τρόπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών media, η πρώην σύζυγος του αεροπειρατή μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών στο αεροδρόμιο, αφού παρέλαβε το γράμμα. Συμμετέχει και η ίδια στις διαπραγματεύσεις.

Δύο μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην πτήση της Egypt Air - Αφέθηκαν ελεύθεροι

Δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος, που βρίσκονταν μεταξύ επιβατών αφέθηκαν ελεύθεροι από τον αεροπειρατή που έχει υπό τον έλεγχό του το αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών. Στο αεροσκάφος παραμένει ο καθηγητής και το επταμελές πλήρωμα, καθώς και τέσσερις επιβάτες από την Ευρώπη. Σε πρώτο χρόνο απελευθερώθηκαν οι Αιγύπτιοι όμηροι και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και άλλοι Ευρωπαίοι επιβάτες.
Όπως ανάφερε η Αιγυπτιακή κυβέρνηση, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: "Δεν είναι τρομοκράτης, είναι ένας ηλίθιος".
"Δεν έχει σχέση με τρομοκρατία όπως αντιλαμβάνεστε. Έχει να κάνει με μια γυναίκα. Όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα", είπε ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης μετά τη συνάντηση του με τον Μ. Σουλτς.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: