Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αιχμές Αδ. Γεωργιάδη κατά Απ. Τζιτζικώστα

«Ο ηγέτης δεν νικά κρυπτόμενος, αλλά εμφανιζόμενος»
Αιχμές εναντίον του Απόστολου Τζιτζικώστα άφησε, μιλώντας στον Σκάι, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως όποιος θέλει να αναδειχτεί σε αληθινό ηγέτη δεν μπορεί να δοξάζεται «κρυπτόμενος».

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να εκφράσει δημόσια τις θέσεις του για σημαντικά θέματα, ενώ επικαλούμενος τη νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα, ο πρώην υπουργός σχολίασε με νόημα πως ένας «ηγέτης δε νικά κρυπτόμενος, αλλά εμφανιζόμενος», καθώς αν μείνει στη σκιά αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ενώ αν επικρατήσει φανερά «όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσουν».

Αφήνοντας αιχμές και κατά του προέδρου και υποψηφίου για την ηγεσία της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επέκρινε την απόφαση της Ν.Δ. να υποστηρίξει απόλυτα το μνημόνιο στη Βουλή πριν την προκήρυξη των εκλογών. Εκτίμησε συγκεκριμένα πως με τις κινήσεις που έγιναν, η Συγγρού επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να αποποιηθεί την ευθύνη του για την ψήφιση του νέου μνημονίου και να μετατρέψει τις εκλογές σε διαγωνισμό δημοφιλίας.
Αντίθετα, υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης Σαμαρά, τονίζοντας πως οι δημοσιονομικές επιτυχίες της περιόδου 2012-1014 αναγνωρίζονται και από τον κ. Τσίπρα στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.
Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε βέβαιος ότι η εσωκομματική εκλογή δεν θα προκαλέσει τη διάσπαση της ΝΔ, εκτιμώντας ότι η παράταξη θα βγει δυνατότερη και πιο ενωμένη από την εκλογική διαδικασία.
Όπως τόνισε, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η ΝΔ είναι και θα παραμένει ένα κεντροδεξιό κόμμα, πιστό στις θέσεις που καθορίστηκαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Οι ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε.
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι είναι άνθρωπος που δεν προέρχεται από «πολιτικό τζάκι» και διερωτήθηκε: «Δεν έχει δικαίωμα και ένας γιος βιβλιοπώλη να ονειρεύεται;».
Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: