Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο Ευ. Μεϊμαράκης βάζει στο... κάδρο τον Π. Παυλόπουλο


Β. Μεϊμαράκης: Πρώτα ενημέρωση στη Βουλή μετά σύγκληση πολιτικών αρχηγώνΔριμύτατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε στην ομιλία του προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο μεταβατικός πρόεδρος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως χθες το βράδυ και μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. "Τον ενημέρωσα για τις ευθύνες όλων μας. Να μη διανοηθεί να οδηγηθεί η χώρα μας σε έξοδο από το ευρώ, χωρίς νομιμοποίηση", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει σήμερα τη Βουλή για όλη την κυβερνητική ατζέντα, στον απόηχο του ευρωπαϊκού τελεσιγράφου και μετά να συγκληθεί ένα νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. 


Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως βρισκόμαστε στο όριο ανοχής της εμπιστοσύνης που δείχνουμε προς τον κ. Τσίπρα. "Από εδώ και πέρα ό,τι χρειάζεται και ό,τι θέλει, δημόσια συζήτηση. Ας έρθει στη Βουλή. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να δυσφημεί την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο;  
Ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί και τα κομματικά στελέχη είναι υπεύθυνα. Μπούκαραν στο κράτος και ο κ. Τσίπρας φρόντισε ακόμα και μία ημέρα πριν το δημοψήφισμα να κάνει επιτροπή και να αλλάξει η διοίκηση στην ΕΥΔΑΠ, για να γιγαντωθεί το κομματικό κράτος", σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης. "Παροτρύνουμε την κυβέρνηση να φέρει άμεσα τη συμφωνία. Να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες και να προχωρήσει σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Να μη σκέφτεται το Κούγκι. Να μη μας πάει σε διχασμό. Να ανοίξει το δρόμο για μία άλλη Ελλάδα. Σήμερα. Δεν έχουμε άλλο χρόνο. Εάν βγούμε από το ευρώ ο δρόμος δεν έχει επιστροφή. Θα ήταν η απόλυτη καταστροφή. Η σύγκληση των "28" ήταν άκρως αρνητική εξέλιξη. Μόνο ο "χαρούμενος" κ. Τσίπρας δεν το κατάλαβε. Θα έρθει η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών. Θα έρθει η ώρα που θα λογαριαστούμε. Και θα μιλήσουμε στο λαό, γιατί έχει και αυτός την ευθύνη επιλογής μίας κυβέρνησης. Δε θα ανταποκριθώ σε κλειστή συνάντηση, εάν πρώτα δεν έρθει στο Κοινοβούλιο. Καλώ τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει τη Βουλή σήμερα", επεσήμανε.  
Ο μεταβατικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε επικριτικά απέναντι στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν έχει συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών. "Ο κ. Τσίπρας, την ώρα που όλη η Ευρώπη ακροβατούσε και εξέφραζε την απαισιοδοξία της, βγήκε χαμογελαστός από τη Σύνοδο Κορυφής. Μόνο αυτός. Μήπως ο χαρούμενος πρέπει να έρθει στην Αθήνα και να μας πει τι ακριβώς θέλει;", ανέφερε. "Η οικονομία και οι αντοχές του κόσμου στέρεψαν. Κάθε ημέρα που έρχεται είναι μία χειρότερη ημέρα για όλους. Αυτή η ανησυχία μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο. Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε ένταση, για να μη μπορούν οι πολίτες να βλέπουν καθαρά. Η συγκυβέρνηση διαμορφώνει αυτό το κλίμα. Η ασάφεια και η πολυγλωσσία κορυφαίων υπουργών δημιουργεί την ασάφεια. Μόνο με τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να ηττηθεί ο φόβος", πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης. 
Τα σημεία-αιχμή της ομιλίας του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έχουν ως εξής:
- Παροτρύνουμε την κυβέρνηση να φέρει άμεσα τη συμφωνία. Να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες και να προχωρήσει σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Να μη σκέφτεται το Κούγκι. Να μη μας πάει σε διχασμό. Να ανοίξει το δρόμο για μία άλλη Ελλάδα. Σήμερα. Δεν έχουμε άλλο χρόνο. Εάν βγούμε από το ευρώ ο δρόμος δεν έχει επιστροφή. Θα ήταν η απόλυτη καταστροφή. Η σύγκληση των "28" ήταν άκρως αρνητική εξέλιξη. Μόνο ο "χαρούμενος" δεν το κατάλαβε.
- Θα έρθει η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών. Θα έρθει η ώρα που θα λογαριαστούμε. Και θα μιλήσουμε στο λαό, γιατί έχει και αυτός την ευθύνη επιλογής μίας κυβέρνησης. Δε θα ανταποκριθώ σε κλειστή συνάντηση, εάν πρώτα δεν έρθει στο Κοινοβούλιο. Καλώ τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει τη Βουλή σήμερα. 
- Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχει την υποχρέωση να προτείνει λύσεις. Πρέπει να είμαστε έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Οι εξελίξεις μπορεί να είναι καθοριστικές για τα επόμενα χρόνια.
- Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ήταν γενναία. Όλοι μαζί αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να ανοίξουμε το δρόμο για το νέο κεφάλαιο της παράταξής μας.
- Γνώμωνάς μας ήταν πάντα ένας. Πρώτα η Ελλάδα και οι πολίτες, επάνω από κάθε κομματικό συμφέρον. 
-Η διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας ήταν ταυτισμένη με την ευθύνη και την προσφορά στη χώρα. Αυτό όρισε και ο ιδρυτής και εθνάρχης μας, Κωνσταντίνος Καραμανλής.
-Πάντα λέγαμε την αλήθεια στο λαό και προειδοποιήσαμε για τις φωνές του λαϊκισμού. Τώρα οι κίνδυνοι είτε επαληθεύθηκαν, είτε είναι μπροστά μας. 
-Τώρα που η εξαπάτηση φανερώνεται ο αγώνας μπαίνει σε νέα φάση. Πριν λίγες ημέρες ζήτησαν νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό. Δεν είναι τώρα η ώρα να συζητήσουμε για τα λάθη της κυβέρνησης. Υποσχέθηκαν συμφωνία εντός 48 ωρών αι τώρα είναι εγκλωβισμένοι σε Συμπληγάδες. Οι ώρες είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον μας. Κρίνονται τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων, οι εθνικές μας υποθέσεις, η παραμονή μας στο ευρώ. 
- Πρώτη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέτοιο κίνδυνο. Με γνώμονα το μέλλον των πολιτών λειτούργησα και στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Θέλω να τονίσω ότι εντυπωσιάστηκα γιατί κληθήκαμε την επομένη του θριαμβευτικού αποτελέσματος για τον κ. Τσίπρα. Αναρωτήθηκα γιατί επί πέντε μήνες δεν είχε προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση. Όταν η Νέα Δημοκρατία του είπε ότι εμείς απαιτούμε τη συνεννόηση, ο πρωθυπουργός είχε πει αρχικά "όχι". Με ανησυχία δέχθηκα το τηλεφώνημα. Ο κ. Τσίπρας σκέφτηκα θέλει να κάνει διάχυση ευθυνών. Μήπως δεν είχε έτοιμη τη συμφωνία; Μήπως δεν ήξερε τι να κάνει τελικά αυτό το "όχι";. Πήγα με διάθεση συνεννόησης, όμως, και πέτυχα να υπάρχει στην ανακοίνωση ότι η ετυμηγορία των πολιτών δεν είναι εντολή για ρήξη. Δεν του έχουμε δώσει εντολή ρήξης. Δεν του έχουν δώσει καν το δικαίωμα να κάνει κάποια κίνηση εκτός του ευρώ, χωρίς τη γνώμη των πολιτών. Εάν το έχει στο μυαλό του να έρθει και να ζητήσει νομιμοποίηση.  
- Μέχρι πριν πέντε μήνες η οικονομία πήγαινε καλά. Τώρα πλέον όλοι μιλούν για ύφεση. Μέχρι πριν πέντε μήνες η ανεργία έπεφτε αργά, αλλά σταθερά. Τώρα πάλι εκτοξεύεται. Πριν πέντε μήνες ξέραμε ότι θα πληρωθούν οι συντάξεις. Τώρα μαθαίνουμε ότι πιστώνονται. Η κυβέρνηση έχει σκουπίσει όλα τα αποθεματικά. Χάθηκαν πέντε μήνες. Ναι. Η διακυβέρνηση σας κ. Τσίπρα φταίει. Οι δικοί σας πέντε μήνες.
- Η επίκληση της υπερηφάνειας από τον κ. Τσίπρα εξοργίζει.
- Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει βάρη που δεν τις αναλογούν, αλλά βάζει πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Όπως και το 2012. Όταν ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση του κράτησαν την Ελλάδα στο ευρώ.
"Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχει την υποχρέωση να προτείνει λύσεις. Πρέπει να είμαστε έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Οι εξελίξεις μπορεί να είναι καθοριστικές για τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι όλα να πάνε καλά", τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και πραγματοποίησε ειδική αναφορά σε όλους τους προέδρους της γαλάζιας Παράταξης. Χαρακτήρισε "πρόεδρο της καρδιάς μας" τον Κώστα Καραμανλή και επεσήμανε πως η πρωθυπουργία του κ. Σαμαρά κράτησε όρθια την Ελλάδα τα τελευταία δυόμισι χρόνια. "Κ. Σαμαρά με ξαφνιάσατε προχθές. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Σε ευχαριστώ για όλη την προσφορά σου στη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα. Εσύ και όλοι μαζί κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα. Αυτό το έργο σου ανήκει αποκλειστικά. Σε αδικεί μία μερίδα του Τύπου και της κοινής γνώμης που δε στο αναγνωρίζουν", σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και διαμήνυσε πως οι όποιες εξελίξεις για την αλλαγή στην ηγεσία θα δρομολογηθούν όταν η χώρα ξεπεράσει το σκόπελο της κρίσης.
- Αντώνης Σαμαράς: Μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει για μία έξοδο από το ευρώ. 
Ευθείες βολές εναντίον του κ. Τσίπρα και της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε στην ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. "Η ζημιά που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας είναι ήδη μεγάλη. Αλλά ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό. Καμία συμμαχία πάσης φύσεως ακραίων δεν εξουσιοδοτείται να τινάξει την Ελλάδα στον αέρα. Τώρα θα αποδείξει εάν έκανε τραγικά σφάλματα ή όλα αυτά ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ό, τι και αν συμβεί η Ελλάδα μπορεί να σωθεί", τόνισε, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. "Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε όλες τις γέφυρες επικοινωνίας με την Ευρώπη. Εμείς είμαστε η μόνη γέφυρα της χώρας με την ευρωπαϊκή οικογένεια. Την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό θα κάνω τα πάντα για να την κρατήσω ανέπαφη. Μαζί θα παλέψουμε. Μαζί θα κερδίσουμε. Εγώ εδώ θα είμαι", επεσήμανε.  

πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: