Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ποιους πλήττουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας: Στο «στόχαστρο» 150.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ.


KYKLOFORIAΤα ντιζελοκίνητα Ι.Χ. έως 1.600 κυβικά, που εκλύουν κάτω από 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, θα επιβαρύνονται από το 2016 με τέλη κυκλοφορίας, θέτοντας στο «στόχαστρο» περίπου 150.000 ιδιοκτήτες, που την τελευταία πενταετία αγόρασαν τα συγκεκριμένα μοντέλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».


Την ίδια στιγμή, σημειώνεται, πρόσθετες επιβαρύνσεις, κυμαινόμενες από 30 ευρώ έως και 200 ευρώ, σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση σε χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι κατέχουν υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς, επίσης, και βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα ηλικίας μέχρι πέντε ετών, με κινητήρες άνω των 1.800 κυβικών εκατοστών.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο για μειώσεις στα μικρά και παλιά Ι.Χ. στο οποίο ήθελε να προχωρήσει ο Τρύφων Αλεξιάδης με αντιστάθμισμα αυξήσεις τελών για τα μεγάλου κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα φαίνεται να «σκοντάφτει» στην έλλειψη βάσης δεδομένων αναφορικά με τις τιμές.
Τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 αναμένεται να έχουν ανεβεί στο TAXIS μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να αρχίσει η πληρωμή τους από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και όπως κάθε χρόνο η προθεσμία που θα δοθεί θα είναι έως την παραμονή της πρωτοχρονιάς 31/12/2015.

huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: