Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Παυλόπουλος για μετανάστες: Η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική


Τη συμβολή του Συμβουλίου της Ευρώπης ώστε να συμπληρωθούν κενά της ευρωπαϊκής πολιτικής στο μεταναστευτικό ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία και τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε.

«Σας ευχαριστώ και για την ενημέρωση και για την πρωτοβουλία. Πράγματι η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική, πρωτοφανής», είπα αρχικά ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Δεν το θυμάμαι ούτε τον καιρό που αντιμετωπίσαμε το ζήτημα στην κυβέρνηση Καραμανλή, αντιμετωπίσαμε ανάλογα θέματα, αυτό το φαινόμενο, αυτή τη ροή παράνομων μεταναστών και αυτού του είδους των παράνομων μεταναστών δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε την παρέμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης επισημαίνοντας ωστόσο και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην ελληνική πολιτική αντιμετώπισης του φαινομένου.


«Θεωρώ ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης, λόγω της σύνθεσής του και του ρόλου του, μπορεί να συμβάλει ώστε να συμπληρωθούν κενά και της ευρωπαϊκής πολιτικής. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς, βεβαίως κι εμείς ως Ελλάδα έχουμε πολλές ελλείψεις στην πολιτική μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη ξεχνάει κάποιες στιγμές ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κείμενο, το σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο του Οκτωβρίου του 2008 στη διαμόρφωση του οποίου η Ελλάδα είχε πολύ σημαντική συμμετοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε τη μεγάλη, όπως χαρακτηριστικά είπε, ανησυχία της και ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε.

«Ο λόγος της επίσκεψής μου είναι η πολύ μεγάλη ανησυχία μου, το είδατε και εσείς χθες στη Σάμο, για τις διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα του μεταναστευτικού. Κι επειδή απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν δύναται να το διαχειριστεί και φοβάμαι, όπως είπε και ο Επίτροπος χθες, ότι χάνουμε πάρα πολλούς πόρους που θα μπορούσαν να μας δώσουν, πήραμε μία πρωτοβουλία η πολιτική επιτροπή του συμβουλίου της Ευρώπης», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: